Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 juni 2009

Sandra Tiethoff / Barbara Oerbekke: 053-4555588

Subjectieve verkeerscontrole Goor De politie Twente voert extra verkeerscontroles uit aan de Diepenheimseweg te Goor in de gemeente Hof van Twente. Dit is een zogenoemde klachtlocatie. Een klachtlocatie is een locatie waar mensen het gevoel hebben dat het er verkeersonveilig is. Uit eerdere snelheidsmetingen is gebleken dat er te hard wordt gereden over de Diepenheimseweg te Goor. Een enquête wees uit dat buurtbewoners de verkeerssituatie daar als onveilig ervaren. Op de Diepenheimseweg geldt een maximumsnelheid van 30 km/u Tijdens de controle op donderdag 18 juni tussen 08.00 uur en 10.30 uur werden 546 auto's gecontroleerd. 131 automobilisten overschreden de maximale snelheid en zullen een proces-verbaal ontvangen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur.

Man aangehouden na mishandeling

Enschede

Een 19-jarige man uit Enschede werd vrijdag 19 juni aangehouden, omdat hij een 18-jarige man heeft mishandeld.

Vrijdagmorgen 19 juni omstreeks 01.00 uur zagen surveillerende agenten een man een vuistslag uitdelen op de Gronausestraat in Enschede. Een 18-jarige man uit Enschede raakte hierbij gewond. De man, een 19-jarige Enschedeër, werd direct aangehouden door de agenten. De politie doet onderzoek naar het hoe en waarom van de ruzie. (09-072388)

Boete voor het opgeven van een valse naam Enschede
Een 18-jarige man uit Enschede heeft vrijdagmorgen 19 juni een boete van 220,- euro gekregen, omdat hij een valse naam had opgegeven.

Vrijdagmorgen 19 juni omstreeks 05.30 zagen surveillerende agenten op de Oude Markt in Enschede een volwassen persoon op een kinderfiets rijden. De agenten spraken de man aan en vroegen naar zijn identiteit. De man gaf een valse naam op. Hierop werd hij aangehouden. Op het bureau werd zijn echte identiteit achterhaald. De 18-jarige Enschedeër mocht na verhoor het bureau verlaten met een bekeuring van 220,- euro. (09-072417)

Met ruim 2,3 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 53-jarige automobiliste uit Hengevelde raakte donderdag 18 juni haar rijbewijs kwijt, omdat zij zwaar onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Donderdagmorgen 18 juni omstreeks 11.55 uur controleerden surveillerende agenten, op de Diepenheimsestraat in Hengevelde, een bestuurster van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 53-jarige vrouw uit Hengelvelde, alcohol genuttigd had, werd de vrouw voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,3 promille uit. Het rijbewijs van de automobiliste werd ingevorderd. (09-072008)

Man aangehouden na vernieling
Oldenzaal
Een 34-jarige man uit Oldenzaal werd donderdag 18 juni aangehouden, omdat hij een ruit had vernield van een woning.

Donderdagavond 18 juni omstreeks 21.00 uur kreeg de politie melding van een vernieling aan een woning op de Willem Dingeldeinstraat in Oldenzaal. Bleek dat een 34-jarige man om nog onduidelijke reden de ruit van de voordeur had vernield. De man kon later die avond worden aangehouden door de politie. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. (09-072314)

Winkeldief op heterdaad betrapt en krijgt gele kaart Enschede
Een 33-jarige man uit Enschede werd donderdag 18 juni aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens winkeldiefstal.

Donderdagavond 18 juni omstreeks 19.45 uur kreeg de politie melding van een winkeldiefstal. Oplettende beveiligingsmedewerkers van een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein zagen dat de man diverse goederen meenam zonder deze te betalen. De man, een 33-jarige Enschedeër, werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld en heeft een gele kaart ontvangen als waarschuwing. Als de man binnen een half jaar weer een winkeldiefstal begaat krijgt hij een winkelverbod voor de duur van één jaar bij alle 380 aangesloten winkeliers in Enschede. (09-072293)

Twee mannen aangehouden voor diefstal c.q. verduistering Almelo
Een 28-jarige man uit Nijverdal en een 32-jarige man uit Almelo werden donderdag 18 juni aangehouden, omdat zij ervan verdacht worden een tas met kleding te hebben gestolen en geprobeerd hadden deze goederen weer voor geld in te wisselen. De twee mannen werden aangehouden op aanwijzing van getuigen. Ze zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-072150)

Twee personen aangehouden na mishandeling jongen Haaksbergen
Dinsdag 26 mei deed een 15-jarige jongen uit Haaksbergen aangifte van mishandeling. De jongen werd mishandeld door twee personen tijdens een feest in Sint Isidorushoeve. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het politie onderzoek werd een 15-jarige meisje en een 15-jarige jongen, beiden woonachtig in Haaksbergen, op donderdag 18 juni aangehouden. Zij zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-061787)

Twee fietsers botsen op elkaar Hengelo
Donderdag 18 juni rond 23.15 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee fietsers op het Bartelinkslaantje in Hengelo. Een 16-jarig meisje uit Hengelo was, door onbekende reden, met haar fiets op de verkeerde weghelft terechtgekomen. Een aanrijding met een 49-jarige fietser uit Hengelo was het gevolg. Het meisje heeft de plaats van het ongeval verlaten, ondanks herhaaldelijke verzoeken van omstanders.

De politie startte een onderzoek en heeft het meisje in haar woning aangehouden. Zij is inmiddels weer in vrijheid gesteld. De 49-jarige man is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in zijn woonplaats. (09-072365)

Man zwaar gewond bij aanrijding met heftruck Almelo
Een 23-jarige man uit Tubbergen raakte donderdagmorgen rond 08.30 uur zwaar gewond bij een aanrijding met een heftruck op een bedrijfsterrein aan de Kolthofsingel in Almelo.

De heftruckchauffeur, een 26-jarige man uit Nijverdal, wilde vooruit rijden, maar reed ineens achteruit. Achter de heftruck stond de 23-jarige man die hierbij door de heftruck werd aangereden. Met onbekend letsel is hij overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. (09-071900)

Motorrijder gewond na aanrijding Tubbergen
Donderdag 18 juni rond 13.30 uur is bij een aanrijding op het kruispunt Boskampstraat en Industriestraat in Tubbergen een motorrijder gewond geraakt.

Een 43-jarige automobilist uit Ootmarsum reed over de Boskampstraat en zag op het kruispunt de van rechtskomende motorrijder over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De motorrijder, een 26-jarige man uit Tubbergen, is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (09-072082)

Winkeldief betrapt
Markelo
Een vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats is donderdagmiddag 18 juni aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw wilde een winkel aan de Grotestraat in Markelo verlaten, maar werd hierbij vergezeld door het alarm van de beveiligingspoorten en probeerde het op een lopen te zetten. Het winkelpersoneel wist haar echter in de kraag te vatten en zag dat zij een twintigtal mascaraverpakkingen bij zich had. De vrouw, 31 jaar oud, is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-072007)

Jongen bedreigt schooldirecteur Hengelo
Donderdag 18 juni heeft de politie een 14-jarige jongen aangehouden voor bedreiging van een schooldirecteur aan de Krabbenbosweg in Hengelo. Leraren wisten de jongen vast te houden in een schoollokaal totdat de politie ter plaatse was. De 14-jarige jongen, woonachtig in Enschede, is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-071919)

Vrouw van de fiets gereden
Enschede
Een 45-jarige vrouw uit Enschede is donderdag 18 juni rond 15.15 uur aan de Venderinklanden van de fiets gereden door een onbekend fietsend jongetje. De vrouw had haar kindje achterop en fietste samen met een tweede kind, komende vanuit Vastertlanden. Op de Venderinklanden sneed een onbekend jongetje haar de weg af, waardoor de vrouw ten val kwam. De Enschedese heeft als gevolg van het ongeval een gebroken onderbeen, beide kinderen hebben niets opgelopen.

De politie zoekt mensen die het e.e.a. van het voorval hebben gezien. Zij worden verzocht telefonisch contact op te nemen met Politie Twente, afdeling Enschede, 0900-8844. (09-072146)

Politie Twente waarschuwt voor wisseltrucs Hof van Twente
Vrijdagochtend 19 juni zijn bij Politie Twente diverse meldingen binnengekomen van mensen die slachtoffer zijn geworden van de wisseltruc. Alle meldingen vonden plaats in de gemeente Hof van Twente.

De oplichters proberen geld te wisselen en stelen op deze manier de portemonnee of maken een bepaald geldbedrag afhandig. De wisseltruc gebeurt zowel op straat als bij mensen thuis. Een inwoner van Diepenheim is zojuist in haar woning opgelicht en is er achter gekomen dat haar sieraden ontvreemd zijn.

Politie Twente wil de burgers waarschuwen voor deze oplichters. De oplichters van vanochtend hebben een getinte huidskleur en donkere haren.

Een aantal tips:
. Wissel geen geld op straat.
. Laat vreemde personen voor de deur niet binnen en geef nooit geld, uw pinpas of pincode. Bewaar bovendien pincodes niet bij pinpassen. . Indien iemand aan de deur zich voordoet als een medewerker van een bepaalde instantie, vraag altijd naar een identiteitsbewijs. Controleer dit en wees alert. . Wees alert op openstaande deuren. Een vreemde is zo de woning ingeslopen!

Verdachte situaties kunnen worden doorgebeld naar het algemene nummer van Politie Twente: 0900-8844.

---- --