Gemeente Duiven


Gemeente Duiven start met Burgerpanel

In mei 2009 hebben circa 6.000 inwoners van Duiven een brief ontvangen over de mogelijkheid deel te nemen aan het Burgerpanel van de gemeente Duiven. Circa zeshonderd inwoners hebben zich aangemeld voor het burgerpanel. Om het Burgerpanel goed te laten functioneren is een aantal van circa 600 panelleden ook noodzakelijk.

Wat doet een Burgerpanel?
De initiatieven voor het instellen van een Burgerpanel zijn genomen omdat Duiven haar inwoners meer wil betrekken bij het beleid en het bestuur van de gemeente. Het Burgerpanel is één van de manieren om deze betrokkenheid te verhogen. Met hulp van het Burgerpanel kan de gemeente in een vroeg stadium de mening van haar inwoners peilen en kennis vergaren. Deze inzichten zijn van groot belang om problemen gerichter aan te pakken of beleid beter vorm te geven. Voorbeelden van onderwerpen die voorgelegd zullen worden aan het Burgerpanel zijn: tevredenheid over de diverse aspecten van dienstverlening, tevredenheid over de communicatie/communicatiekanalen van de gemeente en tevredenheid over de wijze waarop de gemeente de inwoners betrekt bij beleidsontwikkeling en projecten. Ook een actueel project kan aanleiding geven de leden van het Burgerpanel om hun mening te vragen over bepaalde aspecten van dit project. De panelleden zullen een aantal keren per jaar een vragenlijst ontvangen via hun persoonlijke internetpagina. Toegang tot internet is dan ook vereist om panellid te kunnen worden. Voor deze werkwijze is gekozen om de kosten van het Burgerpanel laag te houden en de snelheid van verwerking en rapportage over de resultaten hoog te houden.

Informatie over burgerpanel op website
Alle vragenlijsten, onderzoeksresultaten en overige informatie over het Burgerpanel zullen op deze website gepubliceerd worden. De onderzoeksresultaten naar aanleiding van de eerste vragenlijst die op 18 juni 2009 aan de panelleden verzonden is, zullen in augustus 2009 bekend gemaakt worden. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar j.kersten@duiven.nl