Gemeente Utrecht

Noordelijke Rondweg Utrecht weer open

Het werk aan de Noordelijke Rondweg Utrecht (NRU) is vandaag gereed. Op zaterdag 20 juni kunnen automobilisten weer ongestoord van deze weg gebruikmaken. Vanaf 2 september vorig jaar heeft de gemeente gewerkt aan het vernieuwen van het wegdek en de fundering. 3,5 kilometer, van de Darwindreef tot en met de Gandhidreef is gedeeltelijk opgebroken geweest. De gemeente dankt de gebruikers voor hun begrip de afgelopen maanden.

De werkzaamheden, uitgevoerd in meerdere fasen, zijn zonder grote problemen verlopen. Wel moesten de automobilisten bij de start van elke nieuwe fase, waarbij een rijrichting veranderde of een nieuw stuk afgesloten was, wennen aan de nieuwe situatie. De gemeente heeft bij de afsluitingen van de op- en afritten van de A27 samengewerkt met Rijkswaterstaat om de doorstroming van het verkeer zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook zijn de werkzaamheden aan de NRU en Hooggelegen op elkaar afgestemd.

Weer jaren mee
De komende weken wordt gewerkt aan de afwerking van de rondweg; de bermen worden ingezaaid met gras en het bouwmateriaal wordt opgeruimd. Voor de bouwvak is ook dat klaar. Op de rondweg is tussen de verkeerspleinen geluidsarm asfalt neergelegd. Dit levert een aanzienlijke verbetering op voor de omwonenden, omdat door het stille asfalt de geluidsoverlast flink afneemt. Het oude wegdek van deze drukke rondweg was na vele jaren van intensief gebruik in slechte staat. Daarom moest het asfalt en de fundering vervangen worden. Het nieuwe wegdek kan weer jaren mee.