Politie IJsselland

|     |Noordeinde - auto te water geraakt                        |
Donderdag 18 juni raakte een auto rond 11:00 uur te water aan de Grootweldweg in Noordeinde. De automobilist, een 23-jarige man uit Oldebroek, moest uitwijken voor een overstekend dier. De bestuurder raakte niet gewond.

De bestuurder reed over de Grootweldweg, komend uit de richting Oldebroek, toen hij plotseling moest uitwijken voor een overstekend dier. Hij verloor hierbij de macht over het stuur en kwam via de linkerberm in het water terecht. De man kon zelfstandig uit de auto komen en liep geen verwondingen op. De brandweer heeft in samenwerking met een bergingsmaatschappij de auto uit het water gehaald.

|     |Hattem - bestuurder tractor vast onder voorwiel           |
Een 18-jarige jongen uit Dronten kwam met de schrik vrij toen hij op donderdag 18 juni vast kwam te zitten onder een voorwiel van zijn tractor. Een oplettende getuige zag de jongen liggen en alarmeerde de politie. Door middel van een kraan die de tractor optilde kon de jongen bevrijd worden. Hij liep hierbij geen ernstige verwondingen op.

Aan de Geldersedijk bij een zandwinplaats in Hattem was de bestuurder van de tractor bezig om met zijn aangekoppelde tank water in te nemen uit de IJssel. Hij kwam bij het uitstappen ten val en kwam klem te zitten onder een van de voorwielen, doordat de tractor van de oever afgleed. Een oplettende getuige zag de jongen liggen en alarmeerde alle hulpdiensten. Door middel van een in de buurt aanwezige kraan, kon de tractor worden opgetild en de jongen worden bevrijd. Hij werd per ambulance met licht letsel naar het ziekenhuis gebracht.

|     |Elburg - Twee minderjarigen aangehouden voor vernieling   |
De politie heeft vorige week twee jongens uit Elburg, 16 en 17 jaar oud, aangehouden voor het met verfbussen bekladden van de buitenmuren van een gymzaal aan De Wimpel in Elburg. Mede dankzij oplettende getuigen kon de politie de daders achterhalen en hen aanhouden.

De politie ontving op dinsdag 9 juni even voor 13:30 uur een melding van getuigen dat twee jongens de muren van een gymzaal aan De Wimpel in Elburg met verfbussen aan het bekladden waren. De politie kwam ter plaatse en trof de jongens in eerste instantie niet meer aan, maar even later zijn beide jongens toch in de omgeving aangehouden op verdenking van het aanbrengen van de bekladdingen. Beide jongens bekenden schuld. De politie zal hen aanmelden voor een jeugdpreventieproject waar een passende maartegel zal worden opgelegd.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --