Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
19 juni 2009


--Persbericht-

Niet alle kunststof afval opgehaald in Oost Gelre

Bij de gemeente Oost Gelre zijn klachten binnen gekomen over het feit dat in sommige straten de zakken met kunststof afval niet zijn opgehaald. ROVA, verantwoordelijk voor het ophalen van het kunststof afval, onderkent de problemen en vraagt inwoners waarvan het kunststofafval niet is opgehaald, dit eerst weer naar binnen te halen. Er volgt nadere informatie over hoe dit probleem opgelost wordt..

De oorzaak van de problemen ligt in de afstemming tussen het rijden van de routes en het moment waarop het afval opgehaald hoort te worden. ROVA doet alles om dit zo snel mogelijk op te lossen. Het gaat om een beperkt aantal straten in Oost Gelre. Nare informatie over hoe dit probleem wordt opgelost volgt.

De oproep om het kunststof afval dat niet is opgehaald nu naar binnen te halen moet voorkomen dat de zaken in de komende dagen kapot scheuren en er zwerfvuil ontstaat. De gemeente zal in de eerstvolgende uitgave van haar gemeenteberichten in de Elna en de Groenlose Gids een artikel met nadere uitleg over het aanbieden van het kunststof afval opnemen.

Meer informatie over de inzameling van kunststof staat op de website van ROVA (www.rova.nl). Voor telefonische informatie kunnen inwoners terecht op het telefoonnummer 038-427 37 77.

Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan Brandt Keegstra, afdeling Communicatie, telefoon 0544 - 393552.
-----------------------