Gemeente Delft

Gemeente Delft werft actief deelnemers inburgeringtraject

De gemeente Delft houdt samen met Breed Welzijn Delft (BWD) van maandag 22 tot en met zondag 28 juni de 'Week van de Werving'. Gedurende deze week worden Delftenaren actief geworven voor het vrijwillige inburgeringtraject.

Het gratis inburgeringtraject is bestemd voor inwoners van Delft afkomstig uit EU-landen of inwoners die al de Nederlandse nationaliteit hebben maar nog inburgering behoeven. Het inburgeringtraject is maatwerk. Zo kan het leren van de Nederlandse taal centraal staan, maar ook opvoeding of ondersteuning naar werk kan aan bod komen.

"Voor de gemeente is het van groot belang dat iedere Delftenaar mee kan doen en niemand langs de kant hoeft te staan. Voor verschillende inwoners van Delft is een inburgeringtraject een goed middel hiervoor" aldus wethouder Dick Rensen (o.a. Inburgering en Intergratie). "Het is dan wel van belang dat mensen weten welke mogelijkheden er zijn. Een dergelijke week draagt bij aan de bekendheid".

Tijdens de week van de werving is op meerdere plaatsen in Delft informatie te vinden over inburgeringtrajecten. Zo kunnen geĂŻnteresseerden op het Werkplein in Delft de hele week, zonder afspraak, praten met medewerkers van het Team Inburgering.

Als extraatje spelen Delftenaren, die zich in deze week inschrijven voor een cursus, mee in een loterij. De trekking en de prijsuitreiking hiervan wordt om circa 14:00 uur, tijdens de opening van Interculturele wijkmarkt Poptahof, verricht door wethouder Dick Rensen. "Deze week en het feit dat we de eigen bijdrage hebben afgeschaft geeft mij het vertrouwen dat de cursussen een succes worden."

Noot voor de redactie, (

Gemeente Delft