Ingezonden persbericht


Generali persbericht

Diemen, 19 juni 2009

Generali ook in 2008 veilig op koers

Generali verzekeringsgroep bewijst dat de in 2006 ingezette koers van generalist naar specialist in pensioen- en inkomensverzekeringen ook in turbulente tijden zijn vruchten afwerpt. De verzekeraar kijkt terug op een goed resultaat in 2008. Met name de focusgebieden pensioen en inkomen laten een flinke premiestijging zien, respectievelijk 53% en 46%.

Stijgende lijn premie-inkomen focusgebieden
Generali zette in 2008 op het gebied van pensioen en inkomen de stijgende lijn van de afgelopen jaren voort. De premie inkomsten AOV en Verzuim zijn in totaal met 46% gestegen. Het premie-inkomen levensverzekeringen is met 53% gestegen. Deze grote stijging bij levensverzekeringen wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door een grote koopsom van 78 miljoen euro. Zelfs als de koopsom buiten beschouwing wordt gelaten bedraagt de groei 15%.

Generali biedt zekerheid
Generali hanteert een conservatief en weloverwogen beleggingsbeleid. Mede hierdoor is de verzekeraar in staat voldoende zekerheden te stellen tegenover de verzekerde risico's. Het beleggingsbeleid van de verzekeraar heeft in 2008, het jaar waarin een economische crisis zich aandiende, geleid tot een solvabiliteit die nog steeds ruim boven het wettelijk minimum ligt. Begin 2008 was de solvabiliteit van Generali ruim 400%. Het jaar is afgesloten met een solvabiliteitsmarge van ruim 315%. Generali heeft daarmee één van de hoogste solvabiliteitsmarges van de branche. Jaap Oudijk, Directeur Marketing & Sales: "Wij zijn trots op ons resultaat en blij dat steeds meer partijen de weg naar Generali weten te vinden. De goede prijs-kwaliteitverhouding en de persoonlijke benadering dragen hier aan bij."

Solide basis
Zoals uit de ontwikkeling van de solvabiliteitsmarge blijkt heeft Generali de laatste jaren voldoende reserves aangehouden om eventuele financiële tegenslagen op te vangen. De verzekeraar heeft nog altijd een solide basis. Generali heeft speciaal voor klanten en prospects van het intermediair de folder 'Een verzekeraar die u meer zekerheid biedt' gemaakt. Hiermee kan het intermediair bij haar relaties onderstrepen dat Generali een betrouwbare partner is.

Over Generali
Generali verzekeringsgroep nv is sinds 1870 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. In die ruim 135 jaar is Generali uitgegroeid tot een vooraanstaande pensioen- en inkomensverzekeraar voor ondernemers, ondernemingen en particulieren. In het belang van een optimale dienstverlening werkt zij daarbij samen met het professionele intermediair. Generali onderscheidt zich door een persoonlijke service, betrokken opstelling en accurate administratie. De ruim 450 deskundige medewerkers bepalen het succes van de organisatie. Generali maakt als zelfstandige en solide verzekeraar deel uit van de wereldwijd opererende Generali Group. Eén op de vier Europeanen heeft ten minste één verzekering ondergebracht bij de Generali Group. Meer informatie over Generali kunt u op www.generali.nl vinden.