Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 19 juni 2009

*GROEIENDE POPULARITEIT DEN HAAG TV EN DEN HAAG FM*


* *

*Stadsomroep Den Haag heeft een onderzoek uit laten voeren naar de waardering van haar kanalen Den Haag TV en Den Haag FM. Hieruit blijkt dat Hagenaars de omroep als nieuwsbron en als muziekkanaal goed weten te vinden.*

In mei is door Steda Research een kwalitatief onderzoek binnen het Stadspanel gehouden. Daaraan deden ruim 1300 Hagenaars mee. Daaruit is een aantal vermeldenswaardige feiten gekomen.

Zo is het bereik van Den Haag TV en Den Haag FM verder toegenomen, respectievelijk naar 27% en 11%. Veruit de meest genoemde reden om af te stemmen op zowel Den Haag FM als Den Haag TV, is het aanbod van lokaal nieuws en achtergronden op deze kanalen.

Waar jongeren het muziekaanbod van Den Haag FM waarderen, zoekt een wat oudere doelgroep voornamelijk voor de Haagse actualiteiten de zender op. Het radiostation scoort hoger onder vrouwen dan mannen, alsook onder jongeren tot 34 jaar.

Ook bij Den Haag TV geldt dat het lokale nieuws vooral van belang is voor de oudere doelgroep. De groep 35-49 jarigen heeft nog wel hogere verwachtingen van Den Haag TV. Zaken als interactie, variatie in programma's en enkele specifieke programma's worden vooral genoemd door jongeren. Bij dit kanaal zijn nauwelijks verschillen tussen mannen en vrouwen.

Directeur Sedat Bugdaci is tevreden met het resultaat: "Het is goed om terug te horen dat we onze taak goed uitvoeren, wij zijn er immers om het Haagse publiek van nieuws, informatie en lokale cultuur te voorzien. Interessant in het rapport is ook dat er nog een groep Hagenaars is die tot nu andere voorkeuren had, maar juist voor die programmering vaker op Den Haag TV en Den Haag FM wil gaan afstemmen. Dat lijkt me voor ons team een groot compliment!".

Stadsomroep Den Haag is verantwoordelijk voor Den Haag FM 92.0, Den Haag TV, het radiostation voor jongeren FunX en de kabelradiokanalen Den Haag Totaal 106.8 en Den Haag FM 95.9.

Stadspanel Den Haag wordt gevormd door een groep inwoners van Den Haag, momenteel ruim 1900, die met enige regelmaat gevraagd wordt om hun mening te geven over allerlei maatschappelijke onderwerpen. Het panel bestaat uit gemotiveerde, betrokken burgers die bereid zijn om mee te denken met het stadsbestuur en andere organisaties. Stadspanel Den Haag is een samenwerking tussen de gemeente Den Haag en onderzoeksbureau Steda Research.

/////