Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau communicatie Telefoon 0715459801 Fax 0715459305


Datum: 19 juni 2009

---


Oegstgeest Drie aanhoudingen na vernieling politieauto en ruit
De politie heeft vrijdag 19 juni om 02.40 uur drie jongens van 17 jaar uit Katwijk aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij worden verdacht van het vernielen van een politieauto, het ingooien van een raam van het politiebureau Oegstgeest aan de Rhijngeesterstraatweg en het vernielen van een bushokje. De politie kon de jongens in de kraag vatten na een melding. Zij kregen te horen dat de jongens op de fiets richting Rijnsburg reden, ter hoogte van het viaduct van de rijksweg A44. Agenten die in de buurt waren, konden de jongens ter plaatse aanhouden. De schade van de vernielingen zal op de daders verhaald worden.


Schoonhoven Aanhouding twee verdachten overval ijsclub
Een 25-jarige man uit Schoonhoven en een 26-jarige man uit Gouda zijn op zondag 14 juni aangehouden omdat zij verdacht worden van een overval op de schaatsclub aan de Groene Singel.
De politie kreeg een melding dat er aan de Groene Singel een inbraak gaande zou zijn. De politie ging ter plaatse en trof om 03.45 uur de 25-jarige man aan die op de uitkijk stond. Binnen waren geluiden te horen van de andere inbreker en de politie zag hoe de 26-jarige verdachte enkele ogenblikken later van achter het gebouw richting de bosjes renden. De politie riep de man halt toe, waar hij geen gehoor aan gaf. De man verdween uit het zicht en de agenten ter plaatse wachtten op de hondengeleider. Vervolgens ging een agent met een warmtekijker en de hondengeleider op zoek naar de op de vlucht geslagen persoon. Na enige tijd zag de agent dat de warmtekijker een oplichting gaf, waarna hij de 26-jarige Gouwenaar in het water aantrof. Hij is toen aangehouden.

Boskoop Hennepkwekerij in woning
In de woning aan de Hamwijck waar vrijdag 19 juni rond 01.15 uur brand ontstond, zijn in twee ruimtes hennepkwekerijen ontdekt. In de slaapkamer werden 78 hennepplanten geteld. Door de brand op de zolder kon niet meer worden vastgesteld hoeveel planten er daar werden gekweekt. Vermoedelijk is de oorzaak van de brand ontstaan door de kwekerij. De politie doet verder onderzoek. De bewoner, die op het moment van de brand niet aanwezig was, is nog niet aangehouden. Hij meldt zich binnenkort bij de politie.

Waddinxveen Aanrijding
Een 67-jarige fietser uit Waddinxveen heeft vrijdag 19 juni een hoofdwond opgelopen na een aanrijding met een 69-jarige automobilist uit Reeuwijk. De automobilist reed rond 10.15 uur vanaf de Kerkweg-Oost en sloeg linksaf om de Kanaalstraat op te rijden. De fietser reed over de Juliana van Stolberglaan en wilde juist de Kerkweg-Oost inrijden. De automobilist zag de fietser over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond. De fietser werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Krimpenerwaard fietsenkijkdag

De politie van de Krimpenerwaard houdt op zaterdag 27 juni a.s. een fietsenkijkdag. Van 10.00 tot 12.00 uur kan men terecht aan het politiebureau in Schoonhoven aan de G.J. van Heuven Goedhartweg 2 om te kijken of hun gestolen/verloren fiets daar staat gestald. Op deze locatie staan alle aangetroffen fietsen uit het werkgebied van het team Krimpenerwaard. Personen die net buiten het gebied hun fiets zijn kwijtgeraakt kunnen ook komen kijken. Het is belangrijk dat men kan aantonen dat er aangifte is gedaan van vermissing/diefstal, waarbij aangevers geen framenummers wisten te noemen. De politie vraagt de aangiftes mee te nemen. Het is niet mogelijk om de fietsen die dag te kopen.

---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326