Provincie Antwerpen


Honderden kandidaten solliciteren voor administratieve job bij de provincie Antwerpen

Werken voor de overheid is weer 'in'

zaterdag 20 juni - 9.30 tot 12.15 uur - Mechelen

906 Sollicitanten leggen nu zaterdag hun examen af voor administratief medewerker bij de provincie. Door de enorme toestroom aan kandidaturen moest het provinciebestuur zelfs De Nekkerhal in Mechelen afhuren. Gedeputeerde Bart De Nijn bevoegd voor personeel verklaart de enorme toeloop als volgt: "Met de crisis zijn er meer mensen die zoeken naar een job en is een job bij de overheid extra aantrekkelijk. Wij staan garant voor degelijkheid en dragen zorg voor onze personeelsleden. Het voorbije jaar al heb ik 8 nieuwe maatregelen uitgewerkt."

De provincie Antwerpen heeft de functie van administratief medewerker open verklaard voor het samenstellen van een wervingsreserve met een geldigheidsduur van 3 jaar. Hiermee zal gerekruteerd worden voor het invullen van vacatures en tijdelijke vervangingen van afwezige titularissen. Het examen wordt afgenomen voor 4 verschillende functieprofielen (financieel medewerker - polyvalent medewerker - dossiermedewerker - administratief organisator). Zowel eigen personeelsleden als externen konden zich inschrijven gezien het zowel om een aanwerving als bevorderingsexamen gaat. Er werd gevraag naar personen met een diploma hoger secundair onderwijs.

Bart De Nijn: "De respons is overweldigend: 906 mensen stelden zich kandidaat voor de functies. We moesten zelfs op zoek naar een geschikte locatie voor de eerste voorselectie. Uiteindelijk hebben we De Nekkerhal in Mechelen afgehuurd."

Zaterdag 20 juni gebeurt een voorselectie. Het gaat om een schriftelijke proef waarbij enerzijds gepolst wordt naar de kennis van de provincie en anderzijds een aantal psychotechnische proeven worden voorgelegd. De kandidaten krijgen ook punten op snelheid, nauwkeurigheid en inzicht. Slechts de eerste 250 gerangschikte kandidaten per functieprofiel kunnen doorgaan naar de verdere selecties. 60 van hen worden meteen opgeroepen voor de volgende stappen nl. een schriftelijke proef op PC en als ze daarin slagen een competentiegericht interview. Ze maken meteen kans op een job. De anderen gaan na de voorselectie in een werfreserve.

Extra inspanningen van provinciebestuur om bekwaam personeel aan te trekken

Bart De Nijn: "Als overheid hebben wij nood aan zeer bekwame mensen. De materies die zij behandelen of voorbereiden, hebben immers een impact op onze samenleving. Om die kwaliteitsvolle medewerkers aan te trekken, zijn onze selectieprocedures opgebouwd om de aanwezige competenties van kandidaten in kaart te brengen. We hebben als provinciebestuur ook een pakket maatregelen uitgewerkt, om het werken voor de provincie Antwerpen aantrekkelijk te maken. De overheid als werkgever is ook terug meer 'in'. Mensen zien opnieuw een uitdaging in werken voor de overheid omdat hun job dan ook maatschappelijk waardevol is. Door deze factoren zien we het aantal kandidaten voor onze examens dan ook meer en meer stijgen."

Praktische info

wanneer:

zaterdag 20 juni 2009

Start om 9.30 uur, einde voorzien om 12.15 uur

waar:

De Nekkerhal te Mechelen

Verantwoordelijke gedeputeerde:

Bart De Nijn (N-VA), Gedeputeerde voor personeel, veiligheid en wonen

Perscontact:

Geert Antonio, beleidsadviseur Gedeputeerde Bart De Nijn 0473/11 90 50

De pers kan tijdens het examen beelden of foto's nemen, maar uiteraard niemand interviewen. Dit kan enkel voor of na de test. Gedeputeerde Bart de Nijn zal om 10 uur aanwezig zijn voor een toelichting.