Hans Koeleman in 'SkinnyMen-team' Dolf Jansen

17/02/2009 10:01

Oxfam Novib

Voorbereiding Oxfam Novib Trailwalker in volle gang

Den Haag, 17 februari 2009 - Dolf Jansen, Oxfam Novib ambassadeur, heeft een naam prijsgegeven in de formatie van zijn voor de Oxfam Novib Trailwalker. Hans Koeleman, voormalig topatleet en bevlogen ultraloper doet mee aan de loodzware non-stop wandeltocht, die plaatsvindt op 20 juni 2009 in het natuurgebied 'De Veluwe'. Dolf's 'SkinnyMen- team' is van plan de afstand hardlopend te volbrengen. Teams van vier personen dienen binnen 30 uur een afstand af te leggen van 100 kilometer. De sponsoropbrengsten gaan naar Oxfam Novib's onderwijsactiviteiten, zoals in Mali. Op het moment hebben zich al 82 teams aangemeld waardoor bijna 10.000 kinderen naar school kunnen.

Dolf Jansen, zelf begenadigd marathonloper, heeft Hans Koeleman weten te strikken voor zijn eigen Trailwalkerteam. "Hans is de beste loper die ik ken, meervoudig Olympier, een erg aardige jongen plus ik krijg nog geld van hem, dus daar kunnen we het al hardlopend eens rustig over hebben. We gaan nu samen het team verder samenstellen." Hans Koeleman, voormalig topatleet die gespecialiseerd was in de 3.000m steeplechase (10 keer Nederlands kampioen, 6 keer Nederlands recordhouder, 2 keer Olympische Spelen), is nu ultraloper: "Ik hoop van harte dat het gaat lukken, eind juni. Ik loop eind mei in Zuid- frika de Comrades, een van de grootste ultrawedstrijden van de wereld... als ik daarvan hersteld ben gaat het helemaal goedkomen, op de Veluwe! En dat Dolf nog geld van me krijgt... ik weet van niks."

Ieder team van vier personen loopt gezamenlijk 100 kilometer binnen 30 uur (geen estafette) door het natuurgebied de Veluwe. Bij hoge uitzondering stelt Staatsbosbeheer dit gebied 's nachts open voor wandelaars. Zowel start als finish van de wandeltocht is in Ede. Hoewel de Oxfam Novib Trailwalker uitdagend en zwaar is, kan iedereen met een goede training en de juiste instelling deelnemen. Een kwestie van teamwork. Deelnemers aan de Oxfam Novib Trailwalker worden gesponsord door bijvoorbeeld familie, vrienden en bedrijven. Die leggen minimaal 3.000 euro bijeen voor de te verwachten prestatie. Onder de 82 teams die zich tot nu toe hebben aangemeld, bevinden zich vele bedrijventeams, variërend van cateraars, farmaceutische bedrijven, tot onderwijsinstellingen. Bever Zwerfsport (een van de hoofdsponsors) doet met drie teams mee.

De deelnemers zorgen er met deze gezamenlijke inspanning voor dat meer kinderen in ontwikkelingslanden toegang krijgen tot goed onderwijs. Oxfam Novib steunt vele onderwijsprogramma's, onder andere in Mali. Een op de drie kinderen maakt er de basisschool niet af. Gemiddeld kost het 25 euro om een kind een jaar lang naar school te helpen. Doel van de Oxfam Novib Trailwalker: 18.000 kinderen naar school.

Meer dan 25 jaar geleden ging de eerste Oxfam Trailwalker van start in Hongkong. Ondertussen vinden er jaarlijks succesedities plaats in Australië, Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland, Japan en onlangs in België.

Doe mee!

Oxfam Novib hoopt op een groot aantal aanmeldingen. Daag je vrienden, collega's, familie of wandelmaatjes uit en doe mee. Geef je op via www.oxfamnovib.nl/trailwalker.

Over Oxfam Novib:

Mensen in ontwikkelingslanden moeten een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen, het zelf kunnen doen. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt Oxfam Novib samen met partnerorganisaties ter plaatse, donateurs, vrijwilligers, bedrijven, overheden, Oxfam-organisaties wereldwijd en andere 'ambassadeurs van het zelfdoen'.





http://www.oxfamnovib.nl/trailwalker


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,