Syntens

Cleantech reis naar Silicon Valley van 20 tot en met 26 juni 2009

Van 20 juni tot 26 juni reist een Oost Nederlandse delegatie onder leiding van de burgermeester van Enschede, de heer Den Oudsten, naar Silicon Valley, Californie, VS om Oost Nederland daar als âCleantech Regioâ te presenteren. Ondernemers worden uitgenodigd om mee te gaan om zo hun âcleantechâ oplossingen te tonen. Deze reis is een initiatief van de gemeente Enschede in samenwerking met de Kamer van Koophandel Oost Nederland en Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers. Â

Oost Nederland is erg sterk in membraantoepassingen voor waterzuivering, biobrandstoffen, sensortechnologie en diagnostiek, duurzaam bouwen, watermanagement en slimme materialen voor solartoepassingen. Het bedrijfsleven en kennisinstellingen in Silicon Valley heeft aangegeven zeer geïnteresseerd te zijn in de producten en kennis van Oost Nederlandse bedrijven op dit gebied. Daarnaast heeft de huidige regering in Amerika aangekondigd zwaar te zullen investeren in schone, duurzame energie en technologie.

Economische alliantie
Gemeente Palo Alto is vergelijkbaar met Enschede. Beide steden zijn ondernemend en hebben een grote, goed aangeschreven technische universiteit binnen de gemeentegrenzen. Vandaar dat beide burgemeesters enige tijd geleden een economische alliantie hebben gesloten. In dat kader werd vorige jaar Palo Alto ook bezocht door een delegatie. Om ondermeer te praten over fietspaden en duurzame ruimtelijke ontwikkeling. De directeur van de TKT ging er op zoek naar âsnuffelplaatsenâ voor net afgestudeerde, jonge ondernemers. De kamer van koophandel en Syntens bekeken samen met partners uit Twente nieuwe markten, onderzochten mogelijkheden en inventariseerden wensen.

Zeven dagen
Het programma voorziet in een reis van totaal zeven dagen. De kosten van deelname aan de reis bedragen ca. 3.500,- euro. Deze zijn inclusief alle reis- en verblijfkosten, georganiseerde maaltijden en het gezamenlijk programma. Om deze reis zo succesvol mogelijk te maken, wil de organisatie zo vroeg mogelijk te starten met de voorbereidingen. Een aantal bedrijven en kennisinstellingen -vooral in de sectoren water- en membraantechnologie, bio-energie en duurzame energie- heeft reeds aangegeven concrete belangstelling voor deze reis te hebben.

Meer informatie
Belangstellenden kunnen voor 16 maart kenbaar maken dat er interesse is voor deze reis. Neem contact op met de Syntens-vestiging in Enschede; 088 â 444 0 157. Vraag naar Olaf ter Haar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Remco Lucassen, manager international affairs Kamer van Koophandel Oost Nederland: Remco.lucassen@kvk.nl of op 06-22392485