NCRV

Spirit 24: De avond van de Spirituele Film

Tien korte films en de première van de film 'Alleen'

Zaterdag 20 juni

18:30 uur

Op 20 juni zendt het themakanaal Spirit 24 De avond van de Spirituele Film uit. Tijdens deze thema-avond is er drie uur lang aandacht voor spirituele films, films die de kijker laat nadenken over zichzelf en het leven. Tevens ziet men de televisiepremière van de film Alleen, gemaakt door Henk Haselager.

De avond van de Spirituele Film bestaat uit tien korte films. Deze zijn gemaakt tijdens de Amsterdamse editie van 48 Hour Film Project enkele maanden geleden, een filmwedstrijd mede georganiseerd door de NCRV en de KFA Filmbeschouwing. Bij dit filmproject worden jonge filmmakers uitgedaagd om in één weekeinde een volledige film op te nemen. Op Spirit 24 praat presentator Lex Bohlmeijer met de makers over de spirituele aspecten van hun films en hun persoonlijke visie op het genre.

De film Alleen is gemaakt door de winnaars van De avond van de Spirituele Film, Henk en Annegien Haselager, broer en zus. De korte film gaat over een klokkenluider, die door zijn keuze om het onrecht binnen zijn bedrijf aan de kaak te stellen, in een caravan is beland. Zijn dochter probeert hem uit zijn benarde situatie te krijgen. Maar wil hij dat wel? Een film over het maken van keuzes. En over de zoektocht naar geluk en persoonlijke groei.

Alleen is een co-productie van de NCRV en Haasz.nl. Regie: Henk Haselager.

Over Spirit 24

Het themakanaal Spirit 24 is dé levensbeschouwelijke themazender van Nederland. Het is een samenwerking van 12 levensbeschouwelijke omroepen (KRO RKK, EO, IKON, Joodse Omroep, ZvK, NMO, NIO, OHM, BOS, HUMAN en de NCRV).

De zender is interreligieus en multicultureel en biedt de kijker een breed aanbod van onderwerpen op het gebied van spiritualiteit, levensbeschouwing, zingeving, cultuur en filosofie, gezien vanuit verschillende geloofsrichtingen en invalshoeken. De zender laat de kijker genieten en schept

verwondering, zet aan tot nadenken en brengt op toegankelijke wijze (nieuwe) inzichten.

Wilt u ook Spirit 24 ontvangen? De zender is onderdeel van het pakket themakanalen van de Nederlandse Publieke Omroep. Spirit 24 is te zien via UPC op kanaal 27 en via Ziggo op kanaal 575. Ook via Delta en Caiway is Spirit 24 te ontvangen.