Open Huizen kijken op 20 juni

02/06/2009 17:09

ERA Nederland NV

"We zijn al bezig een route samen te stellen aan de hand van de woonwensen van ons allemaal", zegt een huizenzoekster. "De kinderen hebben andere wensen en behoeften dan wij, dus dat telt ook zwaar mee." Er wordt weer gewikt en gewogen, want er is maar 4 uur waarin het moet gebeuren. Op zaterdag 20 juni organiseren de ERA-makelaars weer een landelijke Open Huizen Route. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen consumenten bij een kleine drieduizend huizen in het hele land terecht zonder afspraak.

"Je moet het toch eerst eigenlijk even zien voordat je beslist dat je er wilt bezichtigen", lacht een huizenzoeker. "Klinkt een beetje dubbelop, maar wij zijn al lang op zoek en hebben wat ervaring opgebouwd. Sommige huizen lijken prachtig op Internet, maar zijn zo anders "in het echt". Wij zijn echte Open Huizen Route-bezoekers. In vijf minuten hebben wij het wel gezien. Wij willen graag vrij zijn en niet een half uur door zo'n huis moeten lopen met een makelaar, terwijl het huis ons eigenlijk toch niet aanspreekt. Uitgebreid bezichtigen doen we wel als we verder willen met een huis."

Dat is een slimme strategie, beaamt ERA-woordvoerder Arjan Terpstra. "Vrijwel niemand weet precies wat hij wil van tevoren. Dus is het verstandig en handig om zoveel mogelijk huizen te bekijken. Al doende kom je erachter wat je leuk vindt, wat nuttig en nodig is en wat in de praktijk toch niet zo handig is. Ga zoveel mogelijk kijken tijdens de Open Huizen Route om ideeën op te doen. We maken het zo makkelijk mogelijk: via ERA Earth kun je van tevoren precies zien waar de huizen liggen. Dus geen tegenvallers, omdat het huis tegenover een blinde muur ligt of op een druk kruispunt blijkt uit te kijken. Dat kun je van tevoren al checken. En met de ERA Navigator kun je je selectie op je TomTom downloaden. Dan verlies je ook geen tijd met zoeken naar huizen!

ERA-makelaars organiseren al sinds 2000 een landelijke Open Huizen Route. Jaarlijks komen er zo'n 20.000 mensen kijken naar de ruim 7000 huizen die aan deze actie meedoen. Traditioneel worden er zo'n 1000 huizen verkocht op de dag zelf of net voor de Open Huizen Route. Lopende onderhandelingen worden vaak op het nippertje toch afgerond, om het risico te vermijden dat er ineens toch weer een nieuwe bieder tijdens de Open Huizen Route opduikt."

De huizen die meedoen aan ERA's Open Huizen Route zijn uitgebreid te bekijken op de recent geheel vernieuwde website www.era.nl.

Alle ERA-makelaars in Nederland zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.era.nl