Vereniging Milieudefensie

Persuitnodiging

Manifestatie voor open IJmeer

Amsterdam, 5 juni 2009 - Milieudefensie en het Koninklijk Watersportverbond hebben elkaar gevonden in een uniek verbond voor het behoud van een open IJmeer. Op zaterdag 20 juni a.s. tekenen zij tezamen met onder meer Natuurmonumenten, Bond Heemschut, HISWA en milieufederaties het Pamflet van Pampus, dat vervolgens wordt aangeboden aan landelijke politici. Op het moment van ondertekening zullen talloze boten rond Pampus varen en met vlaggen, spandoeken en geluidssignalen de oproep ondersteunen. Dit evenement is onderdeel van de campagne 'Houd het IJmeer open!'.

U wordt van harte uitgenodigd bij dit evenement aanwezig te zijn. Om 11.30 vertrekt vanuit de haven van Muiden een boot naar Pampus met vertegenwoordigers van de diverse maatschappelijke organisatie en politici. Op deze boot is een beperkt aantal plaatsen voor pers beschikbaar. Aanmelden hiervoor kan via Milieudefensie Persvoorlichting.

Vanaf Pampus zijn er voor met name audiovisuele pers kleine bootjes beschikbaar om ook vanaf het water verslag te kunnen doen van de manifestatie.

Daarnaast worden er boottochten georganiseerd door bewonersvereniging Muiden-Muiderberg, de werkgroep Stop IJmeerbrug, de Stichting Kwade Zwaan en de locale Milieudefensie-afdeling in Almere. Ook hiervoor kunt u zich aanmelden via Milieudefensie Persvoorlichting.

Van het rondje Pampus worden bovendien luchtfoto's en filmopnamen gemaakt. Deze beelden zullen kort na de manifestatie voor de pers beschikbaar zijn.