KNWV

Rondje Pampus, doet u mee?

vrijdag 5 juni 2009

Op zaterdag 20 juni tussen 12.00 -13.00 uur wordt er een rondje om Pampus gevaren. De actie Rondje Pampus is een onderdeel van de manifestatie Houd het IJmeer open!

Doel van de campagne âHoud het IJmeer openâ en de manifestatie Rondje Pampus is om de publieke en politieke opinie te beïnvloeden. Er worden allerlei plannen gemaakt voor de toekomstige inrichting van het IJmeer. Concreet zijn de voorstellen voor buitendijkse woningbouw van de gemeente Almere en de ideeën voor een -te hoge of te lage- brug tussen Almere en Amsterdam. Daarmee gaat het unieke open karakter van het IJmeer verloren. De Vereniging Milieudefensie en het
Watersportverbond vinden dat het IJmeer van groot belang is voor natuur, cultuurhistorie en recreatie. Daarom moet het IJmeer open blijven. Vandaar dat het Watersportverbond de campagne âHou het IJmeer openâ van Milieudefensie ondersteunt.

Hoogtepunt van de campagne âHou het IJmeer openâ is de ondertekening van het Pamflet van Pampus door vertegenwoordigers van een groot aantal natuur-, cultuur- en recreatieorganisaties. Dat gebeurt op zaterdag 20 juni op het forteiland Pampus. Het Pamflet van Pampus wordt daarna overhandigd aan âde politiekâ, die binnenkort besluiten moet gaan nemen over de toekomst van het IJmeer. Uiteraard is de pers uitgenodigd, zowel op het water als in de lucht! Door een massale deelname aan het Rondje Pampus onderstreept watersportend Nederland dat het IJmeer OPEN moet blijven!

Rond 12.30 uur zal de manifestatie Rondje Pampus vanuit de lucht worden gefotografeerd en gefilmd.