Gemeente Waalwijk Waalwijkse Veteranendag Unnaplein

Huis-aan- huis verspreiding Veteranenkrant

Op zaterdag 20 juni aanstaande vindt op het Unnaplein de eerste Waalwijkse Veteranendag plaats. Het belooft een leuke dag te worden met serieuze en gezellige momenten. De dag start om 13.00 uur met de ontvangst van veteranen en genodigden door loco-burgemeester Heuverling omstreeks 14.40 uur bij de feesttent op het Unnaplein. Er komen zon 150 veteranen en partners. Het gaat om o.a. veteranen uit het voormalig Nederlands Indië, Libanon, Bosnië en Afghanistan.

Programma
Tijdens Veteranendag kan het publiek genieten van muzikale optredens van o.a. de Sgt. Wilsons Army Show, Muziekvereniging Marijke en de Clan Lamont Pipe Band. Daarnaast is het materieel van de Koninklijke Landmacht te bewonderen. Het Fennek gevechtsvoertuig is zelfs van binnen te bezichtigen en wie zich wil bekwamen in het schieten, kan zich melden bij de schietcontainer. Hiermee kan een ballonvaart worden gewonnen. Wie eens een praatje wil maken met een militair kan een van de militairen van de Nationale Reserve aanspreken; deze lopen tijdens deze veteranendag in de omgeving van het Unnaplein en het centrum van Waalwijk een sociale patrouille, net zoals zij dat op vredesmissies doen. De stichting Pheasant heeft voor een mooie aankleding van het terrein gezorgd met oude voertuigen en andere bezienswaardigheden, die zeker de moeite van het komen waard zijn. Hetzelfde geldt voor de tentoonstelling in de bibliotheek, waar het NIMH samen met de KL een expositie heeft verzorgd in het teken van verschillende vredesmissies waar de Nederlandse krijgsmacht aan deel heeft genomen

Veteranenkrant
Voorafgaand aan dit evenement hebben alle huishoudens in de gemeente Waalwijk (mits zij geen ja/nee of nee/nee sticker op de brievenbus hebben geplakt) een Waalwijkse Veteranenkrant in de bus gekregen. Deze krant bevat onder andere interviews met een veteraan en een jonge militair en een gedicht van een basisschoolleerling, dat zij schreef voor een herdenkingsmoment bij het Capelsche veer. De krant is ook af te halen bij het gemeentehuis

Om 17.00 uur is de veteranendag afgelopen. Daarna start om 19.30 uur Taptoe Waalwijk op het Vredesplein. Kijk voor uitgebreide informatie over de Waalwijkse veteranendag en het programma op www.waalwijk.nl onder het kopje ´evenementen.

Aan de eerste Waalwijkse Veteranendag wordt meegewerkt door: de Koninklijke Landmacht, Bibliotheek Waalwijk, Teresiaschool, scouting Jan de Rooij, Muziekvereniging Marijke, Clan Lamont Pipe Band, Stichting Pheasant Waalwijk, Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO, afdeling Waalwijk, Attractie verhuur Moonen.

Publicatie datum 05-06-2009