Gemeente Brummen


Gelderse regiodag

(Oorspronkelijke publicatie datum: 15-06-2009)

De provincie Gelderland organiseer dit jaar voor de eerste keer de Gelderse regiodag. Regio de Veluwe bijt op 20 juni het spits af. Op deze regiodag laat de provincie aan de Gelderse inwoners op een leuke manier zien waar ze bij betrokken is en wat ze allemaal doet.

Activiteiten
Op meer dan 45 Veluwse locaties zijn er tijdens de Gelderse regiodag verschillende activiteiten te beleven. Alle activiteiten hebben een link met het werk van de provincie. Soms is de provincie als subsidiegever betrokken, dan weer als initiatiefnemer of als samenwerkingspartner van bijvoorbeeld een gemeente.

Stoomtrein
Speciaal voor de Gelderse Regiodag rijdt de stoomtrein weer tussen Apeldoorn en Dieren. Deze lijn is in 1887 aangelegd en werd vooral gebruikt voor het vervoer van personen, hout en papier. Het is een belevenis om in een van de rijtuigen door het prachtige landschap van de Veluwe te rijden. De trein vertrekt uit Apeldoorn en rijdt vervolgens via Beekbergen, de Immenbergweg, Loenen en Eerbeek naar Dieren.

Bezoekjes
In Beekbergen kunt u uitstappen om deel te nemen aan de rondleiding in het Museumdepôt, een prachtig spoorwegmuseum. Zo maakt u er een echt treindagje van. Ook vindt u in Beekbergen tuincentrum Het Hoogeland Stapt u uit in Loenen, dan kunt u een bezoekje brengen aan zorgboerderij De Groote Modderkolk. Of u gaat naar de papierfabriek de Middelste Molen. Op vertoon van de regiodagbon (informeer hier naar bij de Provincie Gelderland) rijdt u gratis met de trein mee.

Informatie
Deze dag zijn de commissaris van de Koningin, statenleden en gedeputeerden op verschillende plaatsen aanwezig om bezoekers te woord te staan. Het programma voor de regiodag kunt u hier downloaden. Meer informatie vindt u op de website van de provincie Gelderland.