Rijksuniversiteit Groningen

Nederlands

Rijksuniversiteit Groningen geeft herexamentraining VWO

Datum: 16 juni 2009

Na een succesvolle examentraining waar ruim 550 leerlingen uit het hele land aan hebben deelgenomen, biedt het Universitair Onderwijscentrum van de Rijksuniversiteit Groningen op 20 en 21 juni 2009 een herexamentraining aan voor leerlingen uit 6 VWO met wiskunde A1(2), wiskunde B1(2), natuurkunde 1(2), scheikunde 1(2), biologie 1,2 of economie 1(2). Leerlingen die in 2007 en 2008 deelnamen aan de herexamentraining scoorden gemiddeld één tot twee punten hoger op hun herexamen.

Deze week krijgen VWO leerlingen de uitslag van hun examen binnen. Voor leerlingen die onverhoopt zijn gezakt of leerlingen die graag een hoger gemiddelde willen halen, zodat ze een hogere kans hebben om in te loten bij een lotingsstudie als Geneeskunde, organiseert de RUG komend weekend de herexamentraining.

Individuele begeleiding

De herexamentraining wordt dit jaar gehouden op zaterdag 20 en zondag 21 juni en kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding. In elke groep (van gemiddeld vijftien leerlingen) is er per vijf leerlingen één docent aanwezig.
Ook in de afgelopen twee jaar organiseerde de RUG deze tweedaagse herexamentraining. Deelnemende leerlingen waren erg enthousiast en scoorden toen gemiddeld één tot twee punten hoger op hun herexamen.

Inschrijven

De kosten per leerling voor de herexamentraining bedragen EUR 200,- en zijn inclusief een duidelijke, door de RUG ontwikkelde syllabus en koffie, thee en frisdrank. De dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen uiterlijk om 21.30 uur. De trainingen vinden plaats in zalen van de Rijksuniversiteit Groningen in het centrum van Groningen. Leerlingen kunnnen zich tot uiterlijk vrijdag 19 juni, 20.00 uur inschrijven voor de herexamentraining.
Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven: www.examentrainingvwo.nl