Gemeente Baarn

Afsluiting overweg Torenlaan op 20 & 21 juni wegens werkzaamheden

In het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 juni wordt â voor de laatste keer â aan één stuk doorgewerkt aan spoor en station in Baarn, zowel in de nachten als overdag. De werkzaamheden starten 20 juni om 01.00 uur (in de nacht van vrijdag op zaterdag) en duren tot maandagochtend 06.00 uur. Vanwege de werkzaamheden is de spooroverweg Torenlaan dit weekend afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een omleiding ingesteld. Ook is het treinverkeer gewijzigd.

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd: het aanbrengen van schouwpaden; het aanbrengen van raildempers die het geluid van treinen verminderen; het herstellen van bestrating en het aanbrengen van witte belijning bij de overwegen; en stucwerk bij het middenperron op het station.

Trap perron 4 tijdelijk niet toegankelijk
Aansluitend op de werkzaamheden in het weekend, vervangt de aannemer de natuursteen op de trap vanuit de stationstunnel naar perron 4. Deze trap is hierdoor twee weken niet te gebruiken. Reizigers kunnen gebruik maken van een omleiding via de Prinses Marielaan en de hellingbaan, of gebruik maken van de lift.

Afsluitingen en omleidingen
De spooroverweg Torenlaan is gedurende dit weekend afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid met borden. Fietsers wordt dit weekend geadviseerd gebruik te maken van de overweg bij de Lt. Gen. van Heutszlaan.

Gewijzigd treinverkeer
Vanwege de werkzaamheden in het weekend van 20 en 21 juni rijden er geen treinen tussen Hilversum en Amersfoort. NS zet bussen in voor reizigers tussen Hilversum, Baarn en Amersfoort. Vanaf Amersfoort en Hilversum kunnen reizigers hun reis vervolgen per trein. Tussen Hilversum en Amsterdam-Schiphol rijden dit weekend alléén stoptreinen en geen intercityâs. Reizigers tussen Baarn en Utrecht kunnen gewoon reizen met de treinen op de âSoesterlijnâ. De NS-bussen vertrekken vanaf de voorkant van het station van Baarn.