Gemeente Capelle a/d IJssel


* Persberichten

Wegafsluiting in verband met Wielerspektakel

Het programma van het wielerspektakel op zaterdag 20 juni ziet er als volgt uit:

Programma
Het programma van het wielerspektakel op zaterdag 20 juni ziet er als volgt uit:

12.00 uur Begin Wijkfeest en afsluiting start/finish Schönberglaan 13.30 uur Afsluiting volledige parcours
14.00 uur Rabo Dikke Banden Race Jeugd
16.00 uur Dernykoers Elite, serie 1 en 2
17.00 uur Dernyrace Oud profs
17.20 uur Dernyfinales Eliterenners
18.00 uur Huldiging

Het parcours voor de wielerronde loopt over de volgende straten: Schönberglaan (S/F), Monteverdistraat, Bellinistraat, Puccinistraat, Sibeliusweg, Schönberglaan.

Tijdens de wedstrijden is het niet mogelijk om over deze wegen te rijden, of met wegverkeer deze wegen te kruisen.

Wieler koers

Verkeer de wijk in en uit
De wijk 's-Gravenland blijft bereikbaar voor u als bewoner en bezoekers. De verkeersregulatie wordt daarop ingericht. Via de Sibeliusweg kan autoverkeer in de wijk komen en via de Monteverdistraat kan autoverkeer er weer uit. Hieronder een verdere toelichting.

Tijdens de afsluiting wordt de Montiverdistraat half afgezet voor het parcours. Over de andere weghelft kan verkeer naar de rotonde rijden en de wijk uitrijden.
Hierdoor kunnen alle bewoners uit Pergolesistraat, Donizettistraat en Monteverdistraat ten alle tijden de wijk uitrijden.

Op het parcoursgedeelte van de Sibeliusweg wordt alleen de noordelijke rijbaan afgezet, zodat het verkeer over de zuidelijke baan de wijk in kan rijden. Rijrichting op dit gedeelte is richting Salieri- en Leharstraat.

Afsluitingen
Vanaf 12.00 uur wordt de start/finish locatie opgebouwd. De Schönberglaan wordt tussen de rotonde hoek Monteverdi en hoek Sibeliusweg, afgezet voor wegverkeer. Op de Puccinistraat, aan de kant van de Bellinistraat, kan tot aan de drempel, nog steeds worden geparkeerd. De rotondes blijven open. Er zijn begeleide oversteekplaatsen om de Schönberglaan, te voet of met de fiets, over te steken.
Om 13.30 uur wordt het volledige parcours afgezet, omdat om 14.00 uur de Rabo Dikke Banden Races beginnen.

Auto's mogen dan niet op of over het parcours rijden en het verkeer wordt omgeleid. Dat duurt tot circa 18.00 uur. Dan wordt het parcours, behalve de Schönberglaan, opengesteld.
Zodra de start/finish-locatie is afgebouwd zal ook de Schönberglaan worden vrijgegeven. Dit is naar verwachting tussen 19.00 en 20.00 uur.

Openbaar vervoer
Het busvervoer zal op 20 juni 2009 tussen 12.00 en 19.00 uur anders rijden. Voor meer actuele reisinformatie en omleidingen kunt u terecht op www.ret.nl.

De organisatie van het wielerspektakel is in handen van de Stichting Wielersport Promotie Rotterdam (WPR).