Gemeente Gilze en Rijen

Extra vliegbewegingen vliegbasis Gilze-Rijen

Ter ondersteuning van de Luchtmachtdagen vinden op zaterdag 20 juni a.s. vanaf vliegbasis Gilze-Rijen vliegbewegingen van helikopters plaats. De vluchten staan overdag gepland tussen 11.00 - 14.30 uur en vroeg in de avond omstreeks 19.00 uur. Daarnaast zijn mogelijk vliegtuigen in de omgeving van Tilburg te zien.

Dit jaar vinden de jaarlijks terugkerende Luchtmachtdagen op 19 en 20 juni a.s. plaats op vliegbasis Volkel, in de omgeving van de gemeente Uden. Tijdens de Luchtmachtdagen kunt u kennis maken met de mensen en het materieel van de Koninklijke Luchtmacht. Naaste een staticshow vinden er individuele vluchten en vliegshows plaats door verschillende demoteams uit binnen- en buitenland.

De zogenaamde Airpower-demonstratie staat gepland van 12.45 tot 13.30 uur, op beide Luchtmachtdagen. Tijdens deze demonstratie presenteert de Koninklijke Luchtmacht haar vloot aan het publiek en laat zien hoe een gecombineerd optreden van de luchtstrijdkrachten verloopt. De demonstratie is opgezet als een zogenoemde airfield attack. Hieraan nemen deel: 15 F-16 jachtvliegtuigen van Vliegbasis Volkel, een KDC-10 en C-130 Hercules van vliegbasis Eindhoven en diverse typen helikopters van het Defensie Helikopter Commando. De vliegtuigen vliegen enige tijd voor de show in zogenaamde holding gebieden voordat ze richting vliegbasis Volkel gaan voor de demonstratie. Afhankelijk van het weer is het mogelijk dat bewoners in de omgeving Tilburg de vliegtuigen opmerken. De stadskern wordt hierbij vermeden.

Voor meer informatie over de Luchtmachtdagen zie www.defensie.nl/luchtmacht/luchtmachtdagen.

Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen. Voor nadere vragen en eventuele klachten kan worden gebeld met Sectie Voorlichting & Communicatie vliegbasis Gilze-Rijen 0161-296100. Voor klachten kan eveneens worden gebeld met het gratis nummer 0800-0226033. Datum bericht: 17 juni 2009