Gemeente Tilburg

Persbericht
17 juni 2009

Gratis parkeren garage Pieter Vreedeplein

Zaterdag 20 juni officiële heropening

De werkzaamheden aan de vloer van parkeergarage Pieter Vreedeplein zijn afgerond. Om bezoekers van de binnenstad opnieuw kennis te laten maken met de parkeergarage is deze op zaterdag 20 juni van 07.00 uur tot 04.30 uur gratis geopend. Bezoekers kunnen op deze dag zolang als ze willen gratis parkeren. Bij de slagboom pakken ze een kaartje uit de automaat. Bij het uitrijden opent de slagboom met dit kaartje. Bezoekers hoeven dus niet naar de kassa.

Tussen 12.00 uur en 16.00 uur kunnen kinderen zich gratis laten schminken. Er zijn ook twee piccolo's die aan alle bezoekers van de garage een chocolaatje uitdelen. Wethouder Johan van den Hout (verkeer en vervoer) zal ze van 12.00 uur tot 13.00 uur meehelpen bij het uitdelen. Het Pieter Vreedeplein heeft de grootste parkeergarage van de binnenstad. De garage met 780 plaatsen is te bereiken via de Magazijnstraat.

Achtergrond

In 2008 werd scheurvorming geconstateerd in de tussenvloer van de parkeergarage. De parkeergarage werd daarom op zaterdag 20 december gesloten. Nadat uit een onderzoek van de Technische Universiteit Delft bleek dat de constructieve veiligheid in orde was, is de garage op 27 december weer gedeeltelijk opengegaan. Wel moest er voor de langere termijn een oplossing voor de scheurvorming gevonden worden. De tussenvloer bleef daarom gesloten. In april zijn de werkzaamheden aan de vloer gestart. In totaal namen de werkzaamheden zeven weken in beslag.

---