Gemeente Lisse

20 juni wordt Lisse zomerschoon

Eerder geplaatste ondergrondse containers

Zaterdag 20 juni gaan gemeente, wooncorporatie Stek en inwoners aan de slag voor een schoon Lisse. Er staan drie activiteiten op het programma: de prijsuitreiking 'Wie heeft de grootste fuchsia?', de start van de opruimactie 'zwerfafval de wijk uit' en de opening van de ondergrondse vuilcontainers aan het Jacob van Ruysdaelplein.

Nu het buitenleven weer voor de deur staat, heeft iedereen belang bij een schoon en opgeruimd dorp. Daarom heeft de gemeente Lisse in samenwerking met wooncorporatie Stek zaterdag 20 juni 2009 uitgeroepen tot actiedag voor een schoon Lisse.

Prijzen voor de grootste fuchsia´s

Tijdens de landelijke opschoondag op 21 maart hebben raadsleden met inwoners de wijken in Lisse bezocht. Aansluitend zijn in het dorp ruim 1000 fuchsiastekjes uitgedeeld. Bij wooncorporatie Stek kregen de huurders die dag een plantje mee naar huis. Inwoners van Lisse met de grootste gekweekte fuchsia maken zaterdag 20 juni kans op cadeaubonnen met als hoofdprijs een bon van 150,-. Zij kunnen hun plant bij de kraampjes voor het gemeentehuis laten zien.

Namens wooncorporatie Stek en de gemeente Lisse beoordeelt een deskundige jury alle fuchsias die zijn gekweekt uit de uitgedeelde stekjes. Iedereen die zijn of haar opgekweekte stek komt laten zien, krijgt een leuke attentie!

Het programma ziet er als volgt uit:

09.30 - 09.45 uur inleveren fuchsias bij het gemeentehuis 09.45 10.00 uur jurering door deskundigen, waaronder mevrouw Koek, voorzitter van de Nederlandse kring van fuchsiavrienden regio Rijnland en de heer Tang, bedrijfsleider tuincentrum Overvecht 10.00 10.15 uur prijsuitreiking
10.15 12.00 uur start opruimactie zwerfafval in Lisse

Opruimactie

Gemeente Lisse en Stek willen graag een Lisse zonder zwerfafval. Uiteraard is uw hulp daarbij nodig. Daarom roepen zij alle inwoners van Lisse op om mee te doen aan de opruimactie. Het programma ziet er als volgt uit:

09.30 - 10.00 uur start van de opruimactie met koffie en thee bij de kraampjes voor het gemeentehuis. Alle deelnemers krijgen een leuk presentje.
10.15 -12.00 uur opruimactie in de wijken

Opening ondergrondse vuilcontainers

Tussen 11.30 en 12.00 uur kunnen inwoners het opgehaalde zwerfafval naar het Jacob van Ruysdaelplein brengen. Om 12.00 uur opent wethouder Jan Kippers daar officieel de ondergrondse vuilcontainers.

Ook op onze informatiepagina in De Lisser vindt u informatie over 20 juni. Wij hopen op uw komst en deelname!