Gemeente Gennep


Persberichten

Mensen met en zonder beperking ontmoeten elkaar bij Zeskamp in Heijen Op zaterdag 20 juni organiseert Voetbal Vereniging (VV) Heijen een grootse zeskamp op Sportpark `de Heikamp' in Heijen. Het initiatief voor dit evenement komt van Wilma Verhasselt, medewerkster bij Dichterbij. De gemeente heeft voor de zeskamp 500 euro subsidie beschikbaar gesteld aan VV Heijen.

Uitgangspunt voor de zeskamp is een ontmoeting van mensen met en zonder beperking, waarbij sportiviteit en gezelligheid voorop staan. Dankzij Dichterbij, VV Heijen en vele vrijwilligers is dit plan werkelijkheid geworden.

Er doen zaterdag zo'n 18 teams mee van mensen met en zonder beperking. Juniorleden van VV Heijen halen 's morgens cliënten van de Heikant Dichterbij op. Ook voor vervoer naar huis wordt gezorgd in de vorm van het oude Augustinus-treintje. Speciaal voor de cliënten van Dichterbij wordt een belevingstent ingericht. Verder zijn er diverse optredens van onder andere clowns en de drumband.

Subsidie voor activiteiten die maatschappelijke deelname bevorderen De gemeente vindt dat verenigingen in de gemeente Gennep een belangrijk onderdeel vormen van de sociale structuur, onder meer door de activiteiten die zij uitvoeren. Door de `Beleidsregel subsidies maatschappelijke ondersteuning' biedt de gemeente verenigingen een mogelijkheid voor extra financiële ondersteuning bij het organiseren van eenmalige activiteiten. De activiteit dient dan wel gericht te zijn op het bevorderen van maatschappelijke participatie en integratie, vooral van specifieke doelgroepen. Het gaat om het organiseren van een activiteit voor mensen die anders niet of nauwelijks betrokken worden bij activiteiten van verenigingen.

Meer informatie over deze subsidiemogelijkheid is te vinden onder Subsidiebeleid.