Stadsdeel Zeeburg


---

Roeisloepenwedstrijd in de IJhaven

17 juni 2009

Zaterdag 20 juni organiseert het Platform Sloeproeien Amsterdam wederom een sprintwedstrijd voor roeisloepen in de IJhaven, aan de Veemkade.

sloepensprint2.jpg (19 Kb)

In totaal strijden er acht tot tien teams om de felbegeerde wisseltrofee, waaronder een team met medewerkers en wethouders van stadsdeel Zeeburg die samen met medewerkers van Nuon een boot bemannen.

De teams bestaan uit acht dames en/of heren die viermaal telkens in een andere sloep binnen een zo kort mogelijke tijd een afstand van 250 meter moeten afleggen.
Bij de sprintwedstrijden moeten de roei(st)ers in een zeer korte tijd een grote hoeveelheid kracht inzetten om hun boot zo snel mogelijk over de finish te roeien.

Dat belooft veel spektakel voor de toeschouwers op de kant; u bent dan ook van harte welkom om dit sloeproeispektakel bij te wonen en de deelnemers aan te moedigen!

Stadsdeelwethouder Nico Papineau Salm geeft zaterdag 20 juni om 13.30 uur het startschot voor de sprintwedstrijden. De wedstrijden duren tot ongeveer 16.00 uur.
Locatie: IJhaven, aan de Veemkade achter winkelcentrum Brazilië

Het Platform Sloeproeien Amsterdam is een samenwerkingsverband tussen vijftien Amsterdamse sloeproeiverenigingen en is opgericht in 2003. Meer informatie is te vinden op de website:
www.platformsloeproeienamsterdam.nl.

---