Stichting Aids Fonds

AmsterdamDiner denkt Out-of-the-box

16-06-2009
Op zaterdag 20 juni organiseert de Stichting De Grote Onderneming het 17e AmsterdamDiner, het jaarlijkse benefietgala in de strijd tegen aids. Het AmsterdamDiner zal die avond haar gasten prikkelen om 'out-of-the-box' te denken en ze aanzetten om juist in deze moeilijke economische tijd te investeren in de strijd tegen aids in ontwikkelingslanden. Zo wordt er geld bijeen gebracht voor een innovatief project waardoor mensen met een microkrediet tegen een betaalbare prijs een ziektekostenverzekering kunnen afsluiten. Ruim duizend mensen nemen deel aan het diner in de Heineken Music Hall, waaronder Prinses Mabel, Prins Friso en Michel Sidibé, hoofd van de VN-organisatie voor hiv en aids, UNAIDS.

Onvoorwaardelijke steun
Dit jaar vraagt De Grote Onderneming, organisator van het AmsterdamDiner aandacht voor de impact van de economische crisis op de gezondheidszorg en met name de aidsbestrijding in ontwikkelingslanden. Het bedrijfsleven en vermogende particulieren krijgen de oproep juist nú volop de strijd tegen aids te steunen. "Als we nu niet volhouden, en juist nú extra investeren, dan is de kans groot dat alles wat we opgebouwd hebben weer afgebroken wordt en aids weer een doodsvonnis wordt. In de strijd tegen aids moeten we samenwerken en steeds weer innoveren. Out-of-the-box denken door nieuwe partnerships te bouwen helpt ons door deze moeilijke economische tijd te komen én werkelijk duurzame hulp te bieden." zegt Monique Heijn, vrouw van Albert Heijn en ambassadeur van De Grote Onderneming.

STOP AIDS NOW!-project
Dit jaar staat PRIDE centraal op het AmsterdamDiner. Deze microkredietorganisatie stelt mensen in staat economisch op eigen benen te staan door een eigen bedrijfje te starten. Als zij echter ziek worden door hiv/aids, bestaat direct het risico op uitval en armoede. Zij kunnen nu tegen betaalbare prijs een ziektekostenverzekering krijgen doordat PRIDE is gekoppeld aan het Health Insurance Fund, een Nederlands initiatief dat ziekenfondsen in Afrika introduceert. PRIDE wordt gesteund door HIVOS, een van de partners binnen STOP AIDS NOW!