Gemeente Den Haag

Verkeersmaatregelen rond Roze Zaterdag

Op zaterdag 20 juni 2009 is Den Haag de thuisbasis voor Roze Zaterdag. Het evenement start om 13.00 uur en is om 23.00 uur afgelopen. Op verschillende plekken in de binnenstad staan podia waar concerten plaatsvinden. Het evenement vindt grotendeels plaats op het Lange Voorhout, Plein, Toernooiveld en de Lange Vijverberg. Daarvoor zijn op een aantal locaties verkeersmaatregelen noodzakelijk. Bezoekers wordt aangeraden met het openbaar vervoer of (brom)fiets naar Roze Zaterdag te komen.

Verkeersmaatregelen:

Vrijdag 19 juni
· Voor de opbouw van het evenement zijn de hoofdrijbanen van het Lange Voorhout afgesloten voor het verkeer. De ventwegen zijn wel open.

Zaterdag 20 juni, 08.00 uur tot 24.00 uur
· Het Lange Voorhout is volledig vrij gemaakt van verkeer. · De Denneweg is voor een deel afgesloten vanaf het Lange Voorhout tot aan de Spekstraat.
· De Lange Vijverberg is afgesloten voor verkeer. · De tramlijnen 15, 16 en 17 rijden de hele dag een omleiding in het centrum van Den Haag. Diverse haltes vervallen.

Bezoekers van buiten de stad moeten rekening houden met een afsluiting van de rijksweg A12 ter hoogte van Gouda in verband met wegwerkzaamheden van Rijkswaterstaat. Zij moeten omrijden over de rijkswegen A15 en A13 of gebruik maken van het openbaar vervoer.

Meer informatie over de maatregelen vindt u op
www.denhaag.nl/bereikbaarheid en www.htm.net
Voor informatie over het evenement zelf, kunt u kijken op www.rozezaterdag.com

Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie): Joyce Nolten, tel. 070-3536382 of 06-46407824