Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT
Amsterdam, 19 juni 2009

Midzomerweekend bij de Juni Kunstmaand

In het kader van de Juni Kunstmaand is er in het weekend van 20 en 21 juni weer van alles te beleven in stadsdeel De Baarsjes! Op zaterdag 20 juni om 18.00 uur openen Ab Cherribi en Paulus de Wilt, portefeuillehouders kunst van De Baarsjes en Slotervaart officieel het Rembrandtparkfestival.

Diverse bewoners en organisaties uit De Baarsjes en Slotervaart organiseren tijdens het Rembrandtparkfestival activiteiten onder het motto 'MidzomerKracht!' Een compleet tentendorp rondom een grote circustent met muziek, dans, toneel, acrobatiek, kameelrijden, een culinair kookdorp en nog veel meer! Thuis eten is zaterdag niet nodig. Het festival biedt genoeg mogelijkheden voor de grootste avond picknick ooit! Galerie de Stoker organiseert tevens 'Midzomernachtswensen', waarbij 150 wenslichtjes worden uitgezet in de vijvers van het Rembrandtpark onder muzikale begeleiding van Jeannette Huizinga.

Ook kun je zaterdag stem geven aan je favoriete gedicht tijdens de Literaire Karaoke live in de bibliotheek aan het Mercatorplein van 14.00 tot 16.00 uur. Blaas oude gedichten nieuw leven in tijdens deze bijzondere karaoke middag. Voor poëzieliefhebbers is zaterdag ook de poëzieavond 'Een Hoger Woord' om 20.30 uur in de Jeruzalemkerk, waar opkomende lokale dichters en musici hun werk ten gehore geven!

In jongerencentrum Club La Rainbow speelt de Kawinaband Reaction op zaterdag en zondag van 18.00 tot 20.00 uur, swingende, moderne Surinaamse percussiemuziek met Kaseko en Latin invloeden! Er zijn veel verschillende instrumenten te horen, waaronder kawina trommels, bangi, conga, maracas, skratjie en moderne instrumenten zoals gitaar, bas en keyboard.

Op zondag 21 juni om 17.00 uur organiseert MHT9 de Zomersalon, met o.a. een expositie van de italiaans/nederlandse schilderes Baukje Spaltro, swingende muziek van de Argentijnse band Priscila y Los Que Son en poëzievoodrachten van de nieuwe stadsdichter van Amsterdam Mustafa Stitou.

Gedurende de gehele maand juni zijn er overal in De Baarsjes culturele activiteiten. Kijk voor het volledige programma op www.junikunstmaand.nl