Gemeente Beek


Mannenkoor Beeker Liedertafel â120 jaar on tourâ

Beek, 18 juni 2009

Â

Burgemeester Cremers van de gemeente Beek zal zaterdag 20 juni a.s. om 12.00 uur het startschot geven voor de promotietour van Mannenkoor Beeker Liedertafel, die in het kader van hun 120-jarig bestaansfeest onder de titel â120 jaar on tourâ een rondreis maken door Zuid-Limburg.

Â

Getooid in historische outfit gaan de zangers in een classical-bus en enkele old-timers op reis. Na de start vóór het gemeentehuis van Beek zal de rit via stopplaatsen aan het Kerkplein te Schimmert, ca. 13.15 uur en bij de basiliek van Meerssen, ca. 14.15 uur eindigen op het Vrijthof in Maastricht. Op de betreffende halteplaatsen zal telkens een mini-concert worden gegeven. In Schimmert zal het gezelschap worden opgewacht door het plaatselijke Kinderkoor. Tegen 17.00 uur wordt het koor op de Markt in Beek terugverwacht.

Â

Mannenkoor Beeker Liedertafel kan sinds de oprichting in 1889 terugblikken op een rijke historie. De Beekse vereniging heeft een uitzonderlijke staat van dienst waarbij een omvangrijke reeks artistieke hoogtepunten zijn terug te vinden. Het koor heeft zich daarbij vooral onderscheiden bij de uitwisseling van vriendschapsbanden met andere muziekverenigingen zowel in de regio alsook in diverse landen in Europa (zie bijgevoegde toelichting/geschiedenis).

Â
Op zondag 28 juni vindt in de Geverikerhof te Geverik vanaf 16.00 uur een jubileumconcert van de Beeker Liedertafel plaats.