Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 4 juni 2009

Midzomernachtvaartocht met barbecue in het Ilperveld

Op de langste dag van het jaar - zaterdag 20 juni - organiseert Landschap Noord-Holland een bijzonder evenement: Een midzomernachtvaartocht door het Ilperveld. Om in de stemming te komen kunt u vooraf genieten van een barbecue. Deze vindt plaats bij het Bezoekerscentrum Ilperveld en begint om 18.00 u.

Na afloop start de vaartocht en kunnen we genieten van de bijzondere natuur in het gebied. Veel vogels worden in de avond actief en we zullen veel rietvogels horen. Misschien ook de 'snor', te herkennen aan zijn trillende stemgeluid dat lijkt op een wekker. Ook de bosrietzanger, die een heel goede imitator is van andere vogels (zoals de kip, spreeuw en kievit) is te horen, evenals de kleine karekiet. Misschien is zelfs de bijzondere roerdomp te zien. Deze vogel heeft veel voedsel nodig voor de jongen en is ook 's nachts heel druk in de weer met voedselvluchten. Tijdens de vaartocht gaat de zon onder en valt de schemering, een prachtige belevenis op deze bijzondere dag. Omstreeks 23.00 u. zijn we weer terug bij het bezoekerscentrum.

Voor iedere deelnemer aan de barbecue is vlees en vis beschikbaar (ongeveer 150 gram per deelnemer). Verder krijgt u twee drankjes en na afloop is er een ijsje voor de liefhebbers.

Iedereen die deel wil nemen aan dit evenement is van harte welkom in Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 0064455. De kosten voor de barbecue bedragen ¤ 25,-, Voor de vaarexcursie betaalt u ¤ 9,50 (Beschermers ¤ 6,50) en voor kinderen tot 12 jaar ¤ 4,50.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl. Landschap Noord-Holland is één van de 12 Landschappen. Denkt u om gepaste kleding, het kan nat en modderig zijn.