Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Amsterdam, 12 juni 2009

Kameel rijden, koe melken en leeuw vangen

Grote Finale DubbelFrisss LenteSpelen op het Balboaplein

Het Balboaplein verandert zaterdag 20 juni in een opblaasbare sportkermis. Aanleiding is de Grote Finale van de DubbelFrisss LenteSpelen. Daar wordt uitgemaakt wie zich de Baarsjes Lentekampioen 2009 mag noemen. Verder is er die dag de eindstrijd van de skelterrace. Die is dit jaar extra spannend omdat de snelste skelterrijder ijs voor zijn hele school wint.

Baarsjeskids van 7 tot 13 jaar strijden al weken in de voorrondes van de DubbelFrisss LenteSpelen 2009. Elke voorronde leverde een winnaar op in de vierkamp: roeien, skippyballen, 50 meter sprint en blikgooien. De winnaars staan nu tegenover elkaar in de Grote Finale op het Balboaplein. Gezien de prestaties in de voorrondes kunnen we rekenen op een bikkelharde strijd.

Ook voor kids die de finale niet hebben gehaald is er veel leuks te doen. Op het Balboaplein lopen ze tegen een enorm aantal attracties aan. Zo is er een klimwand, luchtkasteel, hindernisbaan, stepparcours, rodeo kameel en een dizzy-run. Verder kun je op het plein koeien melken, boogschieten, basketballen en leeuwenstaarten vangen. Tegen de avond is er een dansoptreden van de hiphop dansgroep Godsend. Daarna reikt stadsdeelvoorzitter Godfried Lambriex de prijzen uit. DubbelFrisss verzorgt de hele dag drinken voor alle deelnemers.

Programma:


14.00 Laatste voorronde


17.00 Grote Finale


17:30 Dansoptreden


17.45 Prijsuitreiking




Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam