Ingezonden persbericht

Den Haag, 12 juni 2009

PERSBERICHT
UITREIKING EERSTE HAAGSE ROZE LOPER TIJDENS ROZE WEEK

Maandag 15 juni reikt wethouder Bert van Alphen tijdens een congres over roze ouderen in de zorg de eerste Haagse Roze Loper uit. De Roze Loper is een certificaat als erkenning voor een homovriendelijk beleid binnen een ouderenzorginstelling. Het is bovendien een aanmoedigingsprijs voor het geëerde verzorgingshuis om in de nabije toekomst de gestarte dialoog uit te bouwen naar concreet beleid gericht op homo- en biseksuele ouderen. COC Haaglanden, ANBO en WoonZorgcentra Haaglanden organiseren een debat waarbij aandacht wordt gevraagd voor de verbetering van homovriendelijkheid in de zorg. In de afgelopen periode is onderzoek gedaan naar de behoefte bij homoseksuele mannen en vrouwen voor een op hen specifiek afgestemd woon- en zorgaanbod bij WoonZorgcentra Haaglanden. De bijeenkomst start om 13.00 uur in Theater Diligentia, Lange Voorhout 5.

In de week voorafgaand aan Roze Zaterdag op 20 juni, vanaf zaterdag 13 juni worden debatten en lezingen gehouden met de emancipatie en acceptatie van de homogemeenschap als leidraad. Behalve inhoudelijke bijeenkomsten, is er volop aandacht voor cultuur, film en theater in deze week.

Roze Zaterdag maakt deel uit van THE HAGUE FESTIVALS, een reeks van grootschalige evenementen tussen 12 en 28 juni zoals onder meer Festival Classique, Parkpop, Veteranendag en de ShoppingNight.

MEER WETEN?
Op www.rozezaterdag.com staan de achtergronden van Roze Zaterdag en is het totale programma te vinden. De ambities zijn groot! De ontwikkelingen rond Roze Zaterdag zijn ook te volgen via twitter. Volg de berichten van @rozezaterdag en je wordt continu op de hoogte gehouden. Ook is er een speciale hyves actief. Meld je aan bij http://rozestaddenhaag.hyves.nl.