Ingezonden persbericht



Amsterdam 22 december 2008

NOVASTAR NAAR INDIAN SUMMER FESTIVAL 2009

Na een reeks van uitverkochte edities, kondigen de organisatoren van Indian Summer Festival aan dat op zaterdag 20 juni 2009 de negende editie van het roemruchte festival weer gaat plaatsvinden. Na een uitermate geslaagde editie op 21 juni 2008, is nu al bevestigd dat ook dit jaar recreatieterrein Geestmerambacht te Broek op Langedijk het decor gaat bieden aan het grote evenement met zijn tienduizenden bezoekers. Ook dit jaar is het evenement weer te beleven tussen 12.00 en 01.00 uur.

De grote kracht van Indian Summer Festival zit hem in een aantal factoren: naast een geweldige locatie aan het water, biedt het eendaagse evenement een programma waar iedereen elementen in kan terugvinden naar zijn smaak. Zo is er ook deze editie weer een groot podium voor belangrijke pop/ rock artiesten, zijn er opnieuw verschillende dance-podia aanwezig en krijgt het grote succes van de 80's/ 90's-area van 2008 weer een vervolg. Naast de headliners, presenteert Indian Summer Festival ook een groot aantal talenten uit de regio.

Waar vorig jaar grote acts op het pop/ rock-podium te vinden waren als The Golden Earring, Anouk, Alain Clark en Room Eleven, kan de organisatie alvast de eerste naam met trots prijsgeven die dit jaar een belangrijke rol gaat spelen in de programmering van Indian Summer Festival, namelijk de Belgische topact "Novastar".

Novastar is in België naast chocolade en bier één van de belangrijkste exportproducten. Hij scoorde de afgelopen tien jaar hits als "Wrong", "The Best Is Yet To Come" en het magistrale "When The Lights Go Down On The Broken Hearted". Momenteel viert hij grote successen met zijn nieuwe album "Almost Bangor", waarmee hij in zowel Nederland als België de top 10 van de album-charts behaalde. De eerste single van dit album, "Because", haalde eveneens hoge noteringen in de hitlijsten. Tevens is Novastar verantwoordelijk voor het 3FM Serious request-anthem van dit jaar: "Waiting So Long". Met de support van 3FM is dit inmiddels al een grote hit en niet zonder reden: de opbrengst van deze single gaat geheel naar het Rode Kruis.

Voor meer informatie over Indian Summer Festival, de verdere invulling van het programma en gegevens over de kaartverkoop verwijst de organisatie graag naar haar website: http://www.indiansummerfestival.nl. Daarnaast heeft Indian Summer Festival ook een hyve waar bezoekers elkaar kunnen ontmoeten en samen vooruitkijken naar de 2009-editie: http://indianfestival.hyves.nl

Indian Summer Festival

Zaterdag 20 juni 2009
Recreatiegebied Geestmerambacht, Broek Op Langedijk 12.00 tot 01.00 uur
http://www.indiansummerfestival.nl

//////EINDE PERSBERICHT//////

(