Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - woensdag 18 februari 2009

Succesvol straatcultuurevenement op herhaling

Ook in 2009 Streetmasters in Amersfoort

In 2008 maakte Amersfoort voor het eerst kennis met het straatcultuurevenement Streetmasters. Wegens het succes wordt het evenement dit jaar herhaald met workshops, een voorronde en - dit jaar ook - de finale in Amersfoort. Skateboarders, inline-skaters, BMX-ers, streetdancers, breakdancers en freestyle voetballers laten in een landelijke reeks voorrondes hun kwaliteiten zien. Nieuwe disciplines zijn: Flatland (evenwicht en balans houden op BMX) en Parcours (op spectaculaire en aantrekkelijke wijze zo snel mogelijk een traject rennen). Op 29 augustus 2009 strijden de finalisten in Sk8park Amersfoort voor de titel Streetmaster in hun discipline.

Net als vorig jaar vinden voorafgaand aan de finale in Amersfoort twee workshops en een voorronde plaats. Tijdens de workshops op 20 juni (op skatelocatie in het Waterwingebied ter hoogte van de Van Randwijcklaan) en 27 juni (op skatelocatie The Wave in het park Schothorst tegenover Amelisweerd) kunnen liefhebbers van de straatsportonderdelen onder begeleiding van professionals hun vaardigheden oefenen en een plaats in de voorronde van Amersfoort op 11 juli (in Sk8park Amersfoort aan de Valutaboulevard in Vathorst) bemachtigen.

Met Sk8park Amersfoort, het grootste outdoorskatepark in Europa, staat Amersfoort op de kaart bij de landelijke skatescene. Ook dit jaar komt de Stichting Playground als organisator van het streetsport-event Streetmasters graag naar Amersfoort als locatie voor dit landelijke straatcultuurevenement voor jongeren van 12 tot ca. 25 jaar. Het college stelt voor deelname ¤ 30.000,-- beschikbaar.

Meer informatie over Streetmasters is te vinden op de website: www.streetmasters.nl.

Noot voor de redactie,