Gemeente Delft

Muziek in Tanthof

De Delftse wijk Tanthof krijgt in navolging van het succesvolle project Muziek in de Wijk in Buitenhof een eigen muziekproject. Het college van burgemeester en wethouders verstrekt daarvoor een subsidie. Het muziekproject zal dit jaar worden gestart en in 2010 worden voortgezet. Bij de organisatie werken de VAK, centrum voor de kunsten, Nyama en Annet Thoms nauw samen.

Het doel van het muziekproject is om ook Tanthof te laten swingen en zingen. Gebleken is dat het maken van muziek en de beleving daarvan goede bindend elementen zijn om verschillende leeftijdsgroepen en culturen dichter bij elkaar te brengen.

Het project Muziek in de Wijk Tanthof bestaat uit verschillende activiteiten die verspreid over 2009 en 2010 worden georganiseerd. Dit jaar vindt er een grote MuziekPickNick plaats op zaterdag 20 juni van 12.00-18.00 uur in het TanthofPark. Alle kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen kunnen deelnemen aan de diverse onderdelen van het programma.

In de aanloop naar zaterdag 20 juni worden deelnemers uitgenodigd om mee te doen aan de projecten De Zingende Tram en Het Zingende Park, de TanthofBand en de TanthofParade. Bovendien vinden er gedurende het jaar een aantal MuziekMomenten plaats met optredens, workshops en een open podium waarbij 'meedoen' eveneens voorop staat.

Een uitgebreide flyer met informatie over het project en hoe men zich daarvoor kan aanmelden verschijnt medio mei. Voor meer inlichtingen kan men contact opnemen met Wouter van den Haak van de gemeente Delft (tel. 015 - 262 5048).

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft