Ingezonden persbericht


Persbericht

Opnieuw Nacht der Kerken

Op zaterdagavond 20 juni 2009 zetten maar liefst 38 Rotterdamse kerken, kapellen, gebedshuizen hun deuren open voor een breed publiek. Elke kerk laat zich zien en horen van zijn beste zijde. Er zijn programma's met bezinning, ontmoeting, debat, zang, dans, spiritualiteit, interculturele en soms interreligieuze manifestaties. Om en rond al die kerken vinden tevens spannende activiteiten plaats voor jong en oud. De Nacht der Kerken heeft daarbij een speciaal program voor jongeren, dat samenvalt met het evenement Rotterdam Jongerenhoofdstad van Europa.

Rotterdam is een stad van evenementen. Een daarvan is de Nacht der Kerken, dit jaar op 20 juni, en dat is dan al de tweede keer sinds 2007. De eerste 'Nacht der kerken' was een succes. Bijna 4000 bezoekers vonden hun weg naar een of meerdere kerken. Ze traden binnen in de wereld van het paradijs, lieten zich raken door woorden van vrijheid en verdraagzaamheid, stonden stil bij die ene grote vraag: is er leven na de dood en beleefden het Gregoriaans. Een fotoverslag van die eerste nacht is te zien op onze website: www.nachtderkerken.nl.

Het program is divers en bevat de volgende elementen:
. Maak kennis met de kerken in de stad

. Durf over het water te lopen

. (Her) ontdek het Gregoriaans

. Ontmoet Oosterse kerken

. Beleef de stilte

. Luister, voor het stappen gaan, naar onze Burgemeester
. De Bolero van Ravel, vierhandig op het grootste orgel van Europa
. Bij mooi weer: abseilen van de Laurenstoren

De 'Nacht der kerken' begint om 18.00 uur en eindigt om 23.00 uur met een wervelend programma in aanwezigheid van toonaangevende gasten op het nieuwe stadspodium aan het plein voor de Grote of St. Laurenskerk. Omdat Rotterdam dit jaar Jongerenhoofdstad is, gaat de nacht verder met een 'Afterparty' in gebouw de Heuvel.