Ingezonden persbericht




Amsterdam 12 mei 2009

INDIAN SUMMER FESTIVAL 2009 IN HET TEKEN VAN BEWUST LEVEN

De negende editie van het Indian Summer Festival, dat op 20 juni 2009 plaats gaat vinden op recreatieterrein Geestmerambacht te Broek op Langedijk, heeft dit jaar een extra dimensie door het bijzondere thema: de Maya Kalender. Het festival staat dit jaar in het teken van liefde voor jezelf, andere mensen, dieren en de aarde, met als uitgaanspunt bewust leven.

De kalender en symbolen van de Maya beschaving vormen de inspiratie voor Indian Summer Festival 2009.

Tijdens het Indian Summer Festival komen verschillende symbolen van de Maya kalender terug. Zo is er een Pop/rock stage (de 'Eagle'), een Talentstage ('Seed'), een open air Dance stage (de 'Sun') een Urban Blacklist tent (de 'Moon') en een Classics tent; de zogenaamde 'Star'. Ook is er ruimte voor de stand-up comedians van het Cool comedy Café ('de Dragon'). De 'Earth Area' is ingericht in samenwerking met Globalicious, een organisatie die een betere en eerlijkere wereld voor ogen heeft.

De Earth area is het hart van het festival waar alles in het teken staat van bewust leven. Dit komt tot uiting in de performances en het decor: gecertificeerd hout, boomstronkjes als stoelen, tweedehands meubels, maar natuurlijk ook in de catering: biologisch eten en drinken én unieke Fair Trade producten.

Daarnaast wordt er aandacht besteedt aan de millenniumdoelen, die door de Verenigde Naties zijn opgesteld. Dit zijn acht doelen die ervoor zorg moeten dragen dat honger en armoede voor 2015 gehalveerd is. Niet door middel van stands of marktkraampjes, maar op de Globalicious wijze die perfect aansluit bij de uitstraling van Indian Summer Festival. Naast theater, poëzie en workshops, is er ook een ontwikkelingsquiz, kan er samen kunst gemaakt worden van gerecycled materiaal, liefdesbrieven schrijven en zelfs strippen wanneer men 'oneerlijke' kleding draagt.

Laat je creativititeit de vrije loop: het kan allemaal tijdens het Indian Sumer Festival.

Meer informatie: www.indiansummerfestival.nl / www.globalicious.org

//////EINDE PERSBERICHT//////