Gemeente Brummen


Geslaagde wijkdag in buurt Noorderenk

(Oorspronkelijke publicatie datum: 19-06-2009)

Vrijdagmiddag 19 juni vond de jaarlijkse wijkdag plaats op het terrein van de Cornelis Jetses school in Eerbeek. NIet alleen was er een sponsorloop van de kinderen, ook waren er weer vele stands, kraampjes en gezellige activiteiten op en rondom het plein. Ook de gemeente Brummen was weer present bij de inmiddels alweer derde wijkdag in Eerbeek.

Burgemeester Joosten sprak van een geslaagde dag: Je ziet dat zon dag voorziet in een behoefte. Het brengt mensen dichter bij elkaar. Mensen die elkaar soms helemaal niet kennen, maar wel in dezelfde wijk wonen. Een goede zaak. Tijdens de wijkdag konden buurtbewoners in een gezellige en informele sfeer elkaar ontmoeten en waren er naast vertegenwoordigers van de gemeente ook vertegenwoordigers van diverse andere organisaties aanwezig die met buurtbewoners in gesprek gingen over het verder verbeteren van de leefbaarheid in de wijk.

Gretig aftrek
De wijkdag wordt jaarlijks in Eerbeek georganiseerd door Dorpsraad Eerbeek-Hall, Woningstichting Eerbeek en Stichting Welzijn Brummen. Vast onderdeel van de dag zijn de vragenkwartiertjes, waarin de buurtbewoners hun vraag kunnen stellen aan onder andere iemand van de gemeente. Ook de stand van de gemeente was goed bezocht. Buurtbewoners kregen onder andere informatie over speelvoorzieningen, afvalverwijdering en de initiatieven op het gebied van recreatie. Populair bij de kinderen was het computerspel over afvalstromen en ook de stikkers en ballonnen vonden gretig aftrek.