Politie Gelderland-Zuid

Goed politiewerk

Nijmegen, 20-06-2009 o Oplettende agenten hebben vrijdagmiddag twee mannen, een 25 en een 56-jarige Nijmegenaar, aangehouden in het centrum van Nijmegen.

Een agent die te voet surveilleerde door het centrum van Nijmegen, zag de twee voor hem bekende mannen uit de Mariënburg Passage komen. De 56-jarige Nijmegenaar droeg in beide handen een koffer met daarin een boormachine. De agent had een sterk vermoeden dat beide koffers gestolen waren uit een winkel in de Mariënburg Passage. De agent waarschuwde twee collegas en vroeg om de twee verdachten te volgen. Ondertussen ging hij bij de winkel informeren of daar zojuist boormachines waren verkocht. Dit was niet het geval. Controle door de winkelier wees uit dat er inderdaad twee koffers ontbraken.

Ondertussen waren de beide verdachten de bibliotheek aan de Mariënburg ingelopen en daar gaan zitten. De twee agenten die hen hadden gevolgd namen positie in, in afwachting van hun collega. Al snel kregen zij te horen dat beiden verdachten konden worden aangehouden voor de diefstal. De politie maakte proces-verbaal op. In de loop van de avond zijn de verdachten vrijgelaten. (14)

Laatst gewijzigd 20-06-2009 9:54 | © Regio Gelderland-Zuid |