Politie Groningen

Zaterdag 20 juni 2009

Porvincie Groningen, 20-06-2009

Groningen: aanhouding na mishandeling

Een 40-jarige bewoner van de Diamantlaan in Groningen werd vrijdagavond door de politie aangehouden nadat hij vermoedelijk zijn hoogzwangere vrouw had geslagen. De vrouw liep daarbij letsel aan haar gezicht op. De door omwonenden gewaarschuwde politie arresteerde de man, die vermoedelijk onder invloed van alcohol was, in de woning. Hij is ingesloten.

Veendam: aangehouden na bedreiging

De politie arresteerde vrijdagavond een 20-jarige inwoner van Veendam. De man zou op een speelplaats bij de Schaperstraat twee minderjarige meisjes met een windbuks hebben bedreigd. Een en ander zou te maken hebben met problemen met familie van de meisjes. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Winschoten: aanhoudingen bij drugsdeal

Vier mannen werden vrijdagavond in het centrum van Winschoten aangehouden na aankoop van vermoedelijk een bolletje cocaïne. Agenten controleerden op de Liefkensstraat twee mannen, een 18-jarige inwoner van Bellingwolde en een 25-jarige Stadskanaalster, omdat zij zonder helm op een bromscooter zaten. Een van de mannen gedroeg zich zenuwachtig en gaf toe dat hij zojuist drugs had gekocht van de bestuurder van de scooter. In de scooter werden handelsattributen gevonden. Bij de arrestatie van beide mannen begon de 18-jarige bestuurder van de brommer zich te verzetten. Hij werd overmeesterd en geboeid afgevoerd. De man probeerde later op het politiebureau de agenten opnieuw te lijf te gaan. In verband met deze zaak werden in het centrum ook een 18-jarige inwoner van Beerta en een 30-jarige Winschoter aangehouden. Alle vier werden na verhoor op vrije voeten gesteld.

Middelstum: met auto over de kop

Een 25-jarige inwoner van Bedum werd vrijdagmiddag gewond naar een ziekenhuis vervoerd na een mislukte inhaalpoging op de Boerdamsterweg bij Middelstum. De automobilist haalde vermoedelijk met hoge snelheid een andere wagen in waarna hij de macht over het stuur verloor. De auto vloog over de kop en botste tegen een lantaarnpaal. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in. Het rijbewijs van de Bedumer is door de politie ingevorderd wegens gevaarlijk rijgedrag.

Tjuchem: vrouw door het lint

De politie arresteerde vrijdagnacht een 37-jarige inwoonster uit de gemeente Loppersum nadat ze bij een feest aan de Hoofdweg in Tjuchem door het lint was gegaan. De vrouw, die onder invloed van alcohol verkeerde, zou bezoekers hebben geschopt en geslagen. Ze wilde niet met de gewaarschuwde politie mee en begon ook de agenten te slaan. De vrouw werd geboeid afgevoerd. Onderweg naar het bureau lukte het haar om een deur van de politieauto te beschadigden. Ze werd ingesloten.

Delfzijl: toch weer achter het stuur

Een 34-jarige inwoner van Appingedam lapte vrijdagnacht een rijverbod aan zn laars. Tegen de man was op het politiebureau in Delfzijl proces-verbaal opgemaakt omdat hij vermoedelijk onder invloed van softdrugs achter het stuur van zijn auto zat. De automobilist kreeg daarbij een rijverbod opgelegd. Hoewel de man beloofde dat hij zou gaan lopen, zagen agenten dat de Damster toch weer achter het stuur stapte en wegreed. Hij werd prompt opnieuw aangehouden. De 34-jarige kreeg een tweede proces-verbaal. Deze keer werd zijn auto achter het politiebureau gestald.

Leek: jongen gewond

Een 13-jarige fietser liep vrijdagmiddag letsel op bij een verkeersongeluk op het Schilligepad in Tolbert. De uit Leek afkomstige jongen sloeg vermoedelijk linksaf terwijl hij op dat moment door een auto werd ingehaald, bestuurd door een 25-jarige man uit Noordwijk. De aanrijding was dusdanig, dat de fiets van de knaap middendoor brak. De verkeerspolitie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.