Politie Zeeland


---


Z-2164-2009 Automobilist rijdt door na aanrijding, Sas van Gent
Op de kruising Westkade / Oostdam vond vrijdag omstreeks 22.30 uur een aanrijding plaats.
Een 36-jarige motorrijder uit de gemeente Teneuzen werd daar aangereden door een personenauto. De motorrijder en een achterop zittende 42-jarige vrouw uit Lokeren (B) vlogen, door de kracht van de aanrijding, door de lucht. De man liep een gebroken sleutelbeen en enkele gebroken ribben op. De vrouw klaagde over pijn aan de rechterzijde van haar lichaam. Ze zijn beiden naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. De onbekende automobilist is niet gestopt, maar doorgereden de Oostdam op.
De politie zoekt getuigen van dit ongeval. Zij kunnen zich melden bij het politiebureau in Terneuzen of bellen naar 0900-8844.

Z-2165-2009 Rijden onder invloed, Hoofdplaat
Vrijdag omstreeks 21.15 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op Nummer een in Hoofdplaat
Een 51-jarige automobilist uit de gemeente Sluis raakte een stoeprand en een bloempot. Tenslotte reed hij tegen een lantaarnpaal, waarna hij dwars over het fietspad tot stilstand kwam. De man, die onder invloed van alcohol bleek te zijn, is naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

O-2166-2009 Rijden onder invloed, Rilland
Zaterdag omstreeks 04.15 uur reed een 28-jarige automobilist uit Gent op de A58 bij Rilland met zijn auto in de sloot.
Toen de politie ter plaatse kwam, was de man al uit de auto. Hij had zijn schouder bezeerd, maar de schade aan de auto viel mee. Een blaastest wees uit dat de man bijna 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

W-2167-2009 Vernieling en baldadigheid in Middelburg
In de Lange Delft in Middelburg werd zaterdag omstreeks 00.30 uur een 21-jarige inwoner van Oost-Souburg aangehouden voor vernieling.
Hij werd op heterdaad betrapt toen hij een marktkraam omver trok en er tegenaan schopte. Een groep personen bemoeiden zich met zijn aanhouding en enkelen probeerden de 21-jarige los te maken en mee te nemen. Op aandringen van de politie lieten ze hem los, maar ze bleven bij de politiebus rondhangen. Pas toen een politiehond ten tonele verscheen, ging de groep achteruit. Intussen was er iemand anders uit de groep met de bike van één van de agenten vandoor gegaan. Dit bleek een 17-jarige Middelburger te zijn, die na een korte achtervolging, zonder bike, aangehouden werd in de Lange Delft. Hierbij sneuvelde een tweede marktkraam. De bike werd later, onbeschadigd, teruggevonden op een parkeerterrein aan het Walplein. Beiden zijn overgebracht naar Torentijd en zullen nog gehoord worden.