Politie Zaanstreek-waterland

Woninginbrekers aangehouden

Oostzaan, 19-06-2009 o Door oplettendheid van buurtbewoners heeft de politie gistermiddag een twee mannen aangehouden die geprobeerd hadden in te breken in een woning.

De twee mannen, van 31 en 25 jaar, hadden geprobeerd in te breken in een woning aan de Bron in Oostzaan. Het was de daders niet gelukt om binnen te komen, wel ontstond er flinke schade.

Oplettende buren zagen een vreemde auto in de omgeving en gaven het signalement aan de politie door. Surveillerende agenten zagen het voertuig rijden bij de oprit naar de Coentunnelweg en hebben het voertuig tot stoppen gedwongen. De beide inzittenden konden worden aangehouden.

Beide verdachten hebben mogelijk geen woonplaats in Nederland en zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of de verdachten in verband kunnen worden gebracht met andere woninginbraken.

Woninginbraken: de politie adviseert
De kans dat u als inwoner van Zaanstreek-Waterland slachtoffer wordt van een woninginbraak is klein. De kans is zelf 30% lager dan het gemiddelde cijfer in Nederland. Een stijging van het aantal woninginbraken in de eerste vier maanden van dit jaar verandert dat niet.

Maar als dieven het op uw huis gemunt hebben dan is dat uitermate vervelend. De politie zet extra in op de aanpak van woninginbraken in de regio. Daarmee wil ze de lichte stijging tenietdoen en weer behoren tot de top van de veiligste regios in Nederland. De politie roept ook de hulp van bewoners in.

Heeft u iets verdachts gezien?
Bij het oplossen van inbraken is de politie vaak afhankelijk van tips maar ook van getuigen die de extra 'oren en ogen' van de politie kunnen zijn. Mocht u verdachte personen bij woningen zien rondneuzen of anderszins tips kunnen geven dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het algemene nummer 0900-8844 of via het alarmnummer 112.

Meer tips...