Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 20-06-2009

Jongens bekennen betrokkenheid bij brand
HOOGEVEEN De zes minderjarige jongens die donderdagavond zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand in een leegstaand pand aan de Zuidwoldigerweg zijn vrijdagmiddag weer heengezonden. Allen hebben een verklaring afgelegd en hebben tegenover de politie aangegeven betrokken te zijn geweest bij de brand. Ze zouden een vuurtje hebben gestookt en dit is uit de hand gelopen. Ze zouden nog geprobeerd hebben om de brand te blussen, maar dit was zonder gevolg. Niemand raakte bij de brand gewond. Door een tip van een getuige kwam de politie de jongens op het spoor. De politie maakt proces-verbaal op, zodat de rechter zich over deze zaak kan buigen.

Bestuurder gewond na aanrijding met graafmachine HOLLANDSCHEVELD Vrijdagmiddag raakte een 63-jarige man uit Alkmaar gewond na een aanrijding op het Rechtuit in Hollandscheveld. De man reed in zijn personenauto en kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een graafmachine, die uit tegengestelde richting kwam. De graafmachine werd bestuurd door een 40-jarige man uit Hoogeveen. De man uit Alkmaar is met mogelijk nek- en rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. Beiden voertuigen raakten beschadigd. (BVH 2009020253)

Meiden aangehouden wegens winkeldiefstal
ASSEN Agenten hebben vrijdagmiddag drie meiden aangehouden in een warenhuis aan het Koopmansplein in Assen op verdenking van diefstal. Het gaat om twee meisje van 14 en één van 15 jaar oud uit Assen. De verdachten zouden make up hebben meegenomen zonder te betalen. Na verhoor zijn de meisjes weer huiswaarts gestuurd. Ze gaan het HALT-traject in. De ouders zijn in kennis gesteld. (BVH 2009020255)

Man aangehouden na bedreiging
RODEN De politie heeft vrijdagavond een 48-jarige man uit Roden aangehouden wegens bedreiging. De man zou ruzie met zijn vrouw hebben gehad en daarbij bedreigingen hebben geuit. De 47-vrouw deed aangifte bij de politie. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BVH 2009020276)

Waarschuwing voor hondenbezitters
HAVELTE Op verzoek van een jachtopzichter doet de politie een waarschuwing uit naar hondenbezitters. Op vrijdagavond is een hond overleden, nadat hij werd uitgelaten door zijn baas in de omgeving van de Asseweg/Ettelterweg. De hond was heel even de bosjes in gelopen, maar kwam al zwetend en trillend weer terug. De hond begon te braken en is naar de dierenarts gebracht. Hulp mocht niet meer baten. Volgens de dierenarts zou de hond vergiftigd zijn. (BVH 200902079)

Politie vordert rijbewijs in

EMMEN De politie heeft vrijdagavond op de A37 bij Emmen het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige man uit Ulvenhout. De bestuurder reed met een snelheid van 180 km/uur (na correctie). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BVH 2009020280)

Jongeren bekeurd
HOOGEVEEN Naar aanleiding van klachten over overlast door jongeren hebben agenten vrijdagavond extra gesurveilleerd aan de Prins Bernardstraat in Hoogeveen. Er zijn drie bekeuringen uitgedeeld wegens het niet kunnen tonen van een id-kaart, het weggooien van een fles in de vijver en het drinken van alcohol in het openbaar. (BVH 2009020283)

Man aangehouden wegens mishandeling
MEPPEL De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige man uit Epse aangehouden bij een café aan het Kerkplein in Meppel. De man zou een 23-jarige man uit Meppel met een glas in het gezicht hebben geslagen. De aangever moest in het ziekenhuis worden behandeld. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. (BVH 2009020303)

Man aangehouden wegens lokaalvredebreuk
MEPPEL De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 39-jarige man uit Meppel aangehouden wegens lokaalvredebreuk. De man was een café binnengelopen aan het Prinsenplein, dit terwijl hij een toegangsverbod heeft gekregen. Na herhaaldelijk verzoek bleef de man gewoon zitten. Daarop is de politie gebeld. Agenten hebben de man uiteindelijk aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. Vervolgens is de man heengezonden met een dagvaarding. (BVH 2009020321)

Vier winkeldieven aangehouden
COEVORDEN De politie heeft vrijdagmiddag vier vrouwen aangehouden op verdenking van diefstal uit meerdere winkels in Coevorden. Het gaat om vier verdachten van 54 jaar oud uit Stadskanaal, 30 jaar oud uit Stadskanaal, 30 jaar oud uit Den Helder en 51 jaar oud uit Den Helder. Medewerkers van een winkel aan de Friesestraat en andere getuigen hebben de vrouwen overgedragen aan de politie. Bij de aanhouding heeft de 30-jarige vrouw zich hevig verzet. Zij heeft de agenten getrapt en beledigd. De politieambtenaren doen hiervan aangifte. De vrouwen zijn allen ingesloten voor verhoor. (BVH 2009020226)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.