Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


19 jun 2009

Velsen maakt werk van veilig ondernemen

Ondernemers in de gemeente Velsen kunnen gaan deelnemen aan activiteiten om de veiligheid in en om hun bedrijf te behouden en te verbeteren. In het programma `Veilig Ondernemen Velsen' werken gemeente, winkeliers- en ondernemersverenigingen, politie en het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) samen om criminaliteit te (blijven) weren. Het doel is de veiligheid van het winkelgebied en het winkelend publiek te vergroten.

Het programma bestaat onder andere uit overvaltrainingen, waar winkeliers uit de gemeente Velsen gratis aan kunnen deelnemen. Hierin leren ze hoe om te gaan met een winkeloverval en hoe een mogelijke overval te voorkomen.

Preventie veelplegers
In het najaar is er aandacht voor herkennen van veelplegers. Door gebruik te maken van een website met een overzicht van veelplegers kunnen ondernemers deze personen herkennen en zo preventief handelen. Winkeliersverenigingen krijgen de mogelijkheid hun leden gratis aan te melden bij het RPC om toegang te krijgen tot deze site.

RPC Kennemerland
De activiteiten worden georganiseerd door het RPC Kennemerland, een regionaal samenwerkingsverband van gemeenten, politie, brandweer en ondernemers om te werken aan de preventie en bestrijding van criminaliteit tegen het bedrijfsleven.

Alle ondernemers in Velsen ontvangen binnenkort een nieuwsbrief per post met daarin een toelichting op het programma en de activiteiten.De voorgenomen acties hebben tot doel de veiligheid van het winkelpubliek en het winkelgebied te vergroten. Het programma kan tevens bijdragen aan de economische omstandigheden van de winkeliers, want een veilig en prettig winkelgebied trekt meer klanten.