Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Koog Zaandijk pakt laatste titel van het korfbalseizoen

Papendrecht, 20 juni 2009

Zaterdag 20 juni vond in Papendrecht de LukassenBoer Nationale Korfbaldag plaats. In de finale van de Hoofdklasse versloeg verliezend zaalfinalist Koog Zaandijk de verrassende tegenstander DeetosSnel/Volhuis met 22-23.

Vooraf dacht menig korfbalkenner dat de finale geen echte finale zou worden. Koog Zaandijk was torenhoog favoriet. Die favorietenrol maakte de ploeg van Jenne Warrink en Wim Bakker in de eerste helft waar. DeetosSnel kon tot 3-3 mee, maar moest vanaf dat moment accepteren dat Koog Zaandijk beter was. Via 4-8 en 8-11 werd de rust bij 10-15 ingegaan.

Ook na rust lag het initiatief bij de Noord-Hollanders. Maar onder aanvoering van topschutter Johannis Schot kroop de ploeg uit Dordrecht dichterbij. Zeker toen de goalgetter aan de andere zijde, Tim Bakker, moeite kreeg met het vinden van de korf werd de druk opgevoerd. Van 14-18 naar 17-19 en weer een gat van vier treffers, het lukte DeetosSnel maar niet om echt de aansluiter te maken. Tot de laatste vijf minuten in gingen. Vanaf de 19-22 van Chris Kaper was het ineens DeetosSnel dat bloed rook. Johannis Schot en Raymond Witvliet brachten de aansluiting. Die laatste stap kon op dat moment nog niet gezet worden. Het leek erop dat Tim Bakker de deur in het slot gooide met 21-23. Maar één minuut voor tijd zorgde Schot voor de hernieuwde aansluiting. De tijd was toen tekort om er nog een verlenging uit te slepen. Koog Zaandijk speelde de laatste aanval rustig uit en nam zodoende de titel over van Dalto.

Doelpunten DeetosSnel: Johannis Schot 11; Raymond Witvliet 8; Nadine van der Wiel 1; Annika van den Boogert 1; Chrisje van de Meer 1.

Doelpunten Koog Zaandijk: Tim Bakker 10; Rick Voorneveld 7; Erik de Vries 2; Chris Kaper 2; Roxanna Detering 1; Elisa Fennema 1.

Bij de A-jeugd won DOS'46 overtuigend van Dalto/DSB Bank. In het eerste kwartier werden de Driebergenaren overbluft met een 5-0 achterstand als resultaat. Die tegenslag kwam de ploeg niet meer te boven en DOS'46 bouwde verder aan een ruime overwinning: 19-10.

De finale bij de B-aspiranten was voor een groot deel eenrichtingsverkeer. Dalto/DSB Bank was veel te sterk voor de oudste aspiranten van KCC/Van Santen. De prima leidende scheidsrechter Ronald Wagter floot bij 9-15 af. Bij rust leidde Dalto met 3-6.

Fortuna/Tempus C1 is de nieuwe kampioen veldkorfbal bij de C-jeugd. De ploeg uit Delft won de finale met 12-8 en nam daarmee revanche voor de tegen hetzelfde PKC verloren zaalfinale. Bij rust leidden de Delftenaren ook al met 6-5.