Gemeente Zijpe


2009-05-20 Zijper Veteranendag 2009

Zaterdag 20 juni 2009 organiseert de gemeente Zijpe voor de tweede keer de Zijper Veteranendag. Vorig jaar, 2008, was de primeur. Deze was zeer geslaagd! Reden genoeg om de Zijper veteranen dit jaar weer uit te nodigen voor een gezellig samenzijn op de zaterdagmorgen.

De Zijper veteranen die bij het Veteranen Instituut bekend zijn hebben allen een uitnodiging ontvangen. Mocht u onverhoopt geen uitnodiging hebben ontvangen, maar u bent wel een militair veteraan, u woont in de gemeente Zijpe, én u wilt er graag bij zijn op zaterdag 20 juni 2009. Neem dan contact op met Linda van der Gulik, via l.vandergulik@zijpe.nl of (0224) 574 101.

Wie is veteraan?

Het ministerie van Defensie verstaat onder veteraan:

alle gewezen militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk hebben gediend in oorlogsomstandigheden of daarmee overeenkomende situaties, inclusief vredesmissies in internationaal verband. Met nadruk wordt hierbij inbegrepen het personeel van het voormalig Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL) en het vaarplichtig koopvaardijpersoneel uit de Tweede Wereldoorlog.