Ingezonden persbericht


Persbericht

Mood Elevator opent je zomer met liefde

Utrecht, 10 juni 2009 - Op zaterdag 20 juni keert Mood Elevator terug in de Utrechtse Helling met een kanjer van een zomereditie. Na Carl Craig, Isolee en Solomun staat er ook deze keer weer een fraai staaltje muzikaliteit op het programma. Al is de Helling nou niet direct dè beachclub bij uitstek. Deze bijzondere avond roept Mood Elevator iedereen toch op om zich onder te laten dompelen in het ultieme zomergevoel. Trek dus je luchtigste, meest zomerse outfit aan want let goed op.

Op 21 Juni, om 12 uur 's nachts dus, begint het zomerseizoen officieel. Dan gaat de tijd van slippers, zonnebrillen, zee, strand, bloemetjes, bijtjes en natuurlijk de festivals van start. Hoe zorg je er nou voor dat deze start niet vals is? Exact. In het bijzijn van al je liefste en fijnste vriendjes en vriendinnetjes. Want laat het nou toevallig net zo zijn dat er deze eerste zwoele zomernacht van 2009 een dijk van feest is om deze heugelijke gebeurtenis ultiem te kunnen inluiden. Aan de line up zal het in ieder geval niet liggen.

Als eerste gast is de Nederlandse vaandeldrager van het warme technogevoel uitgenodigd. Te noemen onze eigen Joris Voorn. Vanaf de kick start van zijn fabuleuze carrière flikt hij heg keer op keer om devene na de andere klapper te fabriceren. Al jaren een kwaliteitsgarantie van bijzonder hoog niveau. Fris, energiek, eigenzinnig en vol souplesse. Zo kwam hij afgelopen jaar wederom met een klapper van jewelste met het door vriend en vijand bejubelde mixalbum "Balance", waarbij hij een tig tal tracks heeft gestript om vervolgens alles weer opnieuw in elkaar tew dokteren. Monikkenwerk van de bovenst plank, maar na lyrische recencies zeker de moeite waard. Met een speciale "Balance" tour rockte hij het afgelopen jaar de hele wereld over. Van Zuid Amerika tot aan Tokyo en van Rusland tot aan Utrecht.

Joris heeft klasse van een bijzonder kaliber. Het afgelopen jaar was hij weinig in Nederland te bewonderen en al helemaal niet in een intieme setting als de Helling. Daarom is Mood Elevator blij en verheugd om hem te mogen ontvangen. In zijn dj sets komt al die klasse samen en weet hij met chirurgische preciezie een warme stuwende dansgranaat op de dansvloer af te torpederen waarbij de grootste "houten Klaas" zich zelfs ontpopt als een moderne versie van John Travolta.

Tony Lioni is langzaam op weg naar de top. Nadat hij de afgelopen twee jaar bloedstollende schijven uitgebracht op gerenomeerde labels als Mule Electronics, Versatile en het Berlijnse Ostgut is de toon gezet. In een paar jaar tijd is hij doorgedrongen tot de eredivisie van dansland en dat is niet zomaar. Zijn sound is netzo diep als de duisterse krochten van de Bergheim maar dan wel vermengd met een warm, fris en organisch geluid. Tijdloze techno voor "body" en "soul", waarbij af en toe zelfs geflirt wordt met elektronica en IDM. Dat is waar Lioni voor staat. Op Mood Elevator gaat hij live laten horen hoe het nou exact zit. Check this out!

De muzikale begeleiding ligt in bezielde en zorgzame handen van Mood Elevator's voormannen; Darko Esser & Pitto. Verwacht de nieuwste, heetste en fijnste tracks van dit moment in een zorgvuldige opbouw samen gesponnen tot een lust voor oor en gemoed. Als ware "Ome Willems" zullen zij met "deze vuist" op "deze vuist" de weg "naar boven" bouwen. Zowel Darko als Pitto zijn bezig met een heus album. Je kan er dus vergif op in nemen dat zij deze avond absoluut veel uit eigen werk zullen gaan putten. Aan vj vingerverf de zware taak om de muziek in goeie banen te begeleiden met de visuals.

Het voorcafé wordt zoals gewoonlijk weer omgetoverd tot een verassend establisement. Ditmaal in samenwerking met Team Ruilhuisje. Bezoekers van de afgelopen editie weten dus wat voor kwaliteits beleving er aan wal staat!

Sue Doeksen heeft wederom haar hersens aan het kraken gezet om tot de prachtige nieuwe illustratie te komen. De muren lopen al langzaam vol! Utrecht is een stuk vrolijker geworden met haar eigenzinnige ontwerpen voor Mood Elevator.

Opgeteld en wel kan er gesteld worden dat deze avond bol staat van de goede muziek en creativiteit. Van begin tot eind, zorgvuldig uitgebalanceerd, in een zeer sfeervolle verfrissende lijn omhoog.

----------

Agenda

20 Juni
Mood Elevator

Joris Voorn
Tony Lionni ­ live
Darko Esser
Pitto

Info:
Locatie: De Helling
Plaats: Utrecht
Tijd: 23.00 - 06.00
Entree:10 EUR vvk, 12 EUR add
vvk: www.tivoli.nl
www.moodelevator.nl

flyer

www.moodelevator.nl/flyers/20juni/versie2.PNG




Ingezonden persbericht