Tom Coronel

18 Juni 2009
Tim en Tom Coronel samen met SEAT in het WTCC

Komend weekeinde komen Tim en Tom Coronel beiden met een SEAT Leon uit in het FIA WK Toerwagens (WTCC) op het circuit van Brno in Tsjechië. Een uniek feit: nooit eerder reden tweelingbroers in een WK-race! Tom Coronel is onder de vlag van SEAT Team Holland een reguliere deelnemer aan het kampioenschap. Tim Coronel won zijn deelname als gastrijder in het WTCC door zijn goede resultaten in het eerste raceweekeinde van de SEAT Leon Eurocup. Samen racen is voor ons heel speciaal, we verheugen ons erop, zeggen Tim en Tom Coronel aan de vooravond van het evenement.


Voor Tom Coronel is het raceweekeinde op het circuit van Brno het zesde evenement van het seizoen, na eerdere races in Curitiba, Puebla, Marrakesh, Pau en Valencia. Afgelopen weekeinde nam Tom Coronel deel aan de 24 Uur van Le Mans, net zoals SEAT-fabriekscoureur Tiago Monteiro. Le Mans was fantastisch, maar nu heb ik er erg veel zin in om er in Brno weer hard tegenaan te gaan, aldus de coureur van SEAT Team Holland. In Valencia heb ik voor het eerst dit jaar gewonnen bij de privérijders. In dat klassement sta ik nu ook eerste. De karakteristiek van de baan in Brno is voor ons niet optimaal, maar ik ga er natuurlijk mijn uiterste best doen. En samen met Tim in één race rijden is super!


Tim Coronel bereidde zich op zijn aanstaande WK-première voor door alvast met de SEAT Leon te testen op een circuit nabij Barcelona. Eerst mocht ik de shakedown, de laatste functietest, met de auto van Tom doen. Dat voelde toch wel als een hele eer. Daarna reed ik met mijn eigen raceauto. Ik had geen referentie, dus het is moeilijk om in te schatten hoe het ging, maar ik had wel het idee dat het goed ging, vertelde Tim Coronel over zijn ervaringen. In vergelijking met de SEAT Leon uit de Eurocup valt vooral op dat de WTCC-auto sneller schakelt, preciezer stuurt en een betere balans heeft. Bovendien was het rijden met opgewarmde banden voor mij een nieuwe ervaring: je hebt meteen grip, kunt meteen hard gaan!

Naast zijn gastoptreden in het WTCC neemt Tim Coronel in Brno ook deel aan beide races van de SEAT Leon Eurocup. Het wordt wel een druk weekeinde voor me, met in totaal vier races, maar racen is voor mij het mooiste wat er is, zegt hij. In de SEAT Leon Eurocup neemt hij het ondermeer op tegen Rob Kamphues, die in de merkenraceklasse uitkomt in de kleuren van het SEAT Team Holland. Voor hun gezamenlijke optreden in het WTCC hebben Tim en Tom Coronel een wel heel speciale voorbereiding getroffen.