Shoot Me op The Hague Festivals '09


DEN HAAG, 20090617 -- Ook dit jaar is Het Shoot Me Film Festival weer van de partij tijdens The Hague Festivals, hét culturele evenement dat de binnenstad van Den Haag jaarlijks uit de winterslaap wekt.

Op de Grote Markt
Tijdens het speciale zomerprogramma zijn op de Grote Markt van 20 tot en met 24 juni bijzondere films gratis te zien. Zoals de overweldigende documentaire Soulwax: Part of the Weekend Never Dies, die de gekte, uitputting en extase laat zien van deze band op wereldtournee. En Beautiful Losers over de levens en carrières van een groep doe-het-zelf kunstenaars die veel invloed hebben gehad op de kunstwereld.

Daarnaast wordt in samenwerking met Onedotzero op zaterdag 20 juni om 00.00 uur een compilatiefilm vertoond met muziekvideo's. De compilatie bestaat uit een selectie van de meest innovatieve en creatieve videoclips. Dit is in aanloop naar `the Dutch Music Video Award', een competitie voor nationale en internationale muziekvideoclipmakers die Het Shoot Me Film Festival dit najaar voor het eerst organiseert.

Homebase Kwantum
Speciaal voor The Hague Festivals werkt Het Shoot Me Film Festival samen met MuteSounds en Deaf in the Picture. Deze samenwerking is gericht op dove, slechthorende, maar ook horende bezoekers van het evenement. Van 25 tot en met 27 juni hebben deze festivals dezelfde `homebase' in de Kwantum op de Grote Markt 10. De voormalige doe-het-zelf-winkel krijgt gedurende deze dagen een totaal andere sfeer dan voorheen dankzij bijzondere films, installaties en feesten.

Stroom
Tot slot programmeert Het Shoot Me Film Festival op 27 juni voor Stroom Den Haag op de Dag van de Architectuur films die passen bij het thema alternatieve mobiliteit in de stad. In PIP (Binckhorstlaan 36) is de hele dag een speciaal filmprogramma rondom de ontwikkeling van skateboarden en aansluitend een feest in de Kwantum.

Voorproefje
Dit alles is een voorproefje van Het Shoot Me Film Festival dat van 15-25 oktober 2009 zal plaatsvinden. Dan viert het festival haar vijfjarig jubileum met een uitdagend en fris programma rond independent films. Op onverwachte locaties, zoals bij voorgaande edities een tramtunnel en manege, kunnen bezoekers kennismaken met de scherpe visie van filmmakers op actuele onderwerpen.

Voor meer informatie over kaartverkoop en het programma van Het Shoot Me Film Festival tijdens The Hague Festivals, ga naar: www.shoot-me.nl





Ingezonden persbericht